Please assign a menu to the primary menu location under menu

DiverseRecomandari

Vrei sa-ti vopsesti gardul? Iata cea mai sigura metoda!

Nu exista casa fara curte. Nici curte fara gard. Iar casa, indiferent ca ne raportam la locuinte de tip apartament sau la cele de tip casa, trebuie sa fie inima sufletului nostru. Orice casa trebuie amenajata corespunzator cu toate cele de cuviinta si sa aiba intreg necesarul pentru confortul de toate zilele.

Un confort pe masura asteptarilor poate aduce cu sine relaxare, energie si o stare generala de bine. Totodata, un camin cat mai bine dotat si confortabil inseamna bineinteles si un camin sigur. Si iata ca, de insusi confortul si siguranta casei tale poate depinde insusi modul in care alegi sa-ti construiesti gardul, materialele din care acesta e realizat si insusi modul in care acesta este vopsit.

Excluzand acele garduri de piatra, fie ca vorbim de un gard realizat din lemn, fie ca ne referim la un gard realizat din componente metalice, mai mult decat necesar este ca ele sa fie vopsite corespunzator si la un interval regulat de timp. Dar foarte important este si modul de vopsire.

De ce se vopsesc gardurile

Vopseaua are numeroase proprietati, nu doar de a da o noua culoare si, aparent, un design diferit fata de cel precedent sau fata de cel natural. Cel mai important motiv pentru care se recomanda vopsirea gardurilor cat mai frecvent si cel putin o data sau de doua ori pe an este din cauza faptului ca atat lemnul brut si/sau procesat, cat si gardurile metalice, tind in timp sa se corodeze, sa fie deteriorate sub actiunea unor factori naturali si/sau antropici. Astfel, vopsirea protejeaza materialele de baza, dar in acelasi timp ii ofera si o rezistenta indelungata.

Daca si tu detii un astfel de gard si crezi ca e momentul sa-l vopsesti, astazi iti vom indica cea mai sigura metoda.

Cea mai sigura metoda de vopsire a materialelor – Vopsirea in camp electrostatic.

Pe piata romaneasca a intrat un nou concept in materie de vopsire a materialelor, atat pentru cele de lemn, cat si pentru cele metalice. In speta, acest concept de vopsire in camp electrostatic este unul dintre cele mai sigure, fiind realizat in mod supravegheat si prin intermediul unei tehnologii de ultima ora.

Daca in tiparul clasic aveai nevoie de timp si energie pentru a intretine periodic astfel de materiale, procesul de vopsire electrostatica este un procedeu cu o rezistenta mai indelungata, mai sigur pentru operatori si pentru consumatori din punct de vedere al sanatatii, cat si un proces mai rapid.

Bineinteles, procesul in sine nu este unul facil. Anticipat este necesar ca materialele sa fie tratate corespunzator, slefuite si prelucrate adecvat pentru a face posibila priza electrostatica.

In cadrul acestui procedeu de vopsire se foloseste o vopsea de tip pulbere, care acopera uniform orice strat inca de la prima aplicare. Insa, procesul nu se realizeaza doar intr-o serie multiple de etape, ci si procesul de vopsire in camp electrostatic. Profilele de metal sau aluminiu care sunt vopsite prin aceasta tehnica sunt acoperite cu pana la trei straturi de vopsea, fapt ce ofera un grad de acoperire cu o protectie de zeci de ori mai ridicata fata de cea clasica.