Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Vreau sa invat o limba straina cu autoritate internationala!

Cand am auzit-o pe colega mea de grupa de la Politehnica asta mi-a venit sa rad. M-am abtinut greu sa nu o supar, dar am cautat justificare pentru ca am considerat replica o sursa de umor si in afara de simplitatea malitioasa a gandirii nu am gasit niciuna.
Eu raman fidela limbii materne fiindca imi place sa scriu povesti si articole in limba romana, dar daca m-as exprima la fel de bine si in engleza, as castiga mult mai mult. As putea participa la concursuri internationale de creatie literara si as scrie articole pentru site-uri publicitare in limba engleza, combinatie care mi-ar aduce 500-1000 de euro pe luna.
Iata cum mi-ar creste si mie ”autoritatea” si „puterea economica”.
Ca sa inteleg perfect sintagma intru pe site-ul Ilsc.ro, dupa ce am cautat la intamplare cursuri engleza companii asez informatiile in ordine si realizez ca prietena mea are dreptate. Exista limbi cu autoritate internationala si daca ar fi sa alcatuim un clasament, acesta ar arata astfel: engleza, germana, spaniola si italiana.


Iata care sunt criteriile de stabilire a prestantei planetare a unei limbi:
-numarul de vorbitori din lumea intreaga. Este adevarat ca engleza ocupa locul al treilea dupa chineza si spaniola, dar chineza este greu de invatat si nu este limba tratatelor si a organizatiilor internationale sau a marilor companii, care chinezesti sau spaniole fiind comunica tot in engleza la reuniuni multinationale
-locul ocupat in topul publicatiilor stiintifice. Engleza ocupa primul loc, iar germana al doilea. Daca doresti sa iti publici un articol, un referat sau lucrarea de cercetare, trebuie neaparat sa stii engleza, franceza, spaniola sau germana.
In acest moment si publicatiile stiintifice din Romania impun redactarea unui rezumat al lucrarii in aceste limbi care detin autoritate internationala.
-este limba oficiala a ONU, si a Comitetului Olimpic International, precum si a altor organizatii sportive internationale
-companiile maritime si aeriene au ales-o ca limba de comunicare oficiala, o alegere similara facand si agentiile internationale de presa.
-calamitatile, avertizarile, comunicatele importante de presa sunt emise in limba engleza.
Acum inteleg pe deplin afirmatiile colegel mele de grupa si apreciez cat de bine este orientata in viata. Visul ei este sa lucreze intr-o companie aeriana de pretigiu, de aceea constientizeaza ca are nevoie de limba engleza.
Vorbesc cu mama la telefon si imi spune ca participa la cursurile de limba engleza organizate de compania ei cu placere si se simte din nou tanara parca ar fi de-o seama cu mine. Nu imi permite sa o compatimesc fiindca atmosfera de la cursuri este placuta, si-a facut prieteni noi si a facut progrese, iar sa-mi demonstreze converseaza cu mine in engleza. M-a intrecut mama, trebuie sa recunosc asta. Pronuntia ei impecabila, fraza perfecta ma motiveaza sa ma inscriu si eu la cursuri la acelasi institut. In prezent toata lumea se inscrie la cursuri de limba engleza, spaniola, franceza, ilaliana sau germana la Ilsc.ro, dupa cum in trecut „Toate drumurile duceau la Roma”.
In mod cert ca studiul limbilor straine cu profesori bine pregatiti este drumul real spre progres si m-am decis sa il parcurg si eu.