Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Un vin frantuzesc pentru voi

Un vin frantuzesc pentru voi

Vinul francez este produs in toata Franta, in cantitati cuprinse intre 50 si 60 de milioane de hectolitri pe an, sau 7-8 miliarde de sticle. Franta este unul dintre cei mai mari producatori de vin din lume. Vinul francez isi traseaza istoria pana in secolul al VI-lea i.Hr., multe regiuni ale Frantei dand istorie vinicola in epoca romana. Vinuri frantuzesti pot face confuzi, pentru ca rareori pun numele strugurilor pe sticla.

Din punct de vedere istoric, chateu era un conac al palatului pentru francii nobili ce sa gaseau in mijlocul razboaielor. Mai tarziu, aceasta se refera la un loc al carui scop unic era de a produce vin Franta. In Uniunea Europeana, „Chateu” se refera la vinariile care utilizeaza struguri din podul unic al proprietatii, spre deosebire de majoritatea vinificatiilor care, in afara de utilizarea strugurilor proprii, cumpara si struguri in afara proprietatii.

Un vin frantuzesc pentru voi

Beneficiile vinului Chateu rosu

  • Vinul rosu este bogat in resveratrol si poate oferi diferite beneficii pentru sanatate.
  • Resveratrolul poate stimula sanatatea inimii, poate proteja impotriva anumitor tipuri de cancer si poate preveni anumite tipuri de pierdere a vederii.
  • Este mult mai sanatos ca alte vinuri gasite pe piata romaneasca
  • Chateu poate ajuta la prevenirea cavitatilor dentare prin eliminarea bacteriilor de pe dinti.

Beneficiile vinului Chateu alb

  • Vinul alb contine niveluri mai scazute de congeneri comparativ cu vinul rosu, deoarece concentratia chimica este mai ridicata in bauturile alcoolice rosii. Consumul de vin alb va poate ajuta sa evitati durerile de cap, greata si iritabilitatea mahmurelii.
  • Continutul nutritional al vinului alb, in afara de proprietatile sale antioxidante, include fosforul, potasiul si fluorura. Vinul cu consum de energie are o valoare estimata intre 80 si 100 de calorii.

 

In inima sa, vinul este o bautura care merita sa fie baut in compania altora. Explorarea vinului este o aventura inepuizabila, pentru care va trebui sa fiti pregatiti, pana atunci vizitati un magazin online vinuri.