Please assign a menu to the primary menu location under menu

Recomandari

Test diagnostic rapid – o modalitate exacta si rapida de depistare a bolilor

Industria medicala se modernizeaza permanent datorita mai multor factori, cum ar fi cererea crescuta de testare a bolilor infectioase. Pe masura ce se dezvolta noi tulpini de agenti patogeni cum ar fi gripa sezoniera sau alte boli infectioase si bacteriene, precum si cresterea incidentei infectiilor dobandite in spital, este necesara studierea acestor boli la nivel celular. In continuare incercam sa explicam ce reprezinta un test diagnostic rapid, beneficiile lui si modul in care functioneaza.

Pentru rezultate maxime si precise se opteaza pentru teste rapide de diagnostic in vitro. Prin expresia „in vitro” intelegem un mediu artificial de exemplu eprubeta. Sunt colectate fluide ale corpului si secretii cum ar fi sangele, urina, saliva sau masele fecale pentru ca mai apoi sa se introduca in diverse eprubete spre examinare in scopul furnizarii de informatii. Totul se infaptuieste prin masurarea concentratiei de substante specifice sau analize (cum ar fi sodiu si colesterol), sau prin detectarea prezentei sau absentei unui anumit marker sau a unui set de markeri, cum ar fi o mutatie genetica sau un raspuns imun la o infectie.

Test diagnostic pentru doctori este efectuat doar de persoane calificate care sunt specializati exclusiv in domeniul medical.  Aceste teste pot produce rezultate in cateva minute de la expunerea esantionului. Aceasta viteza este de cea mai mare importanta in situatiile de urgenta si este, de asemenea, foarte convenabila in mediile clinice de rang inalt.

Beneficiile acestor teste sunt multiple, dintre cele mai importante putem indica:

  • Ajuta la detectarea infectiei in stadiile timpurii;
  • Previne avansarea bolii;
  • Monitorizeaza tratamentele medicamentoase, etc.

In mediul in care traim este foarte important sa detinem informatia corecta si precisa. Informatia este putere si faptul ca poti controla viteza transferului de informatii iti ofera si mai multa putere. Acesta este motivul pentru care abilitatea de a face un diagnostic in prezenta pacientului, la scurt timp dupa obtinerea probei biologice este esentiala in furnizarea unui serviciu medical de calitate. Deciziile unui clinician sunt la fel de bune ca informatiile pe care trebuie sa le bazeze. Cu cat poate obtine mai rapid informatii precise, cu atat mai mult timp are pentru luarea deciziilor bune si prescrierea unui tratament eficace.