Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Tenosinovita – Maladia De Quervain – Ce trebuie sa stii?

Ce este boala sau maladia de Quervain?

Maladia de Quervain, cunoscută și ca tenosinovita, tendinita sau sindromul de Quervain, este o boală care se manifestă prin apariția unor dureri chinuitoare la nivelul articulației mâinii, respectiv la baza policelui (degetului mare).
Una dintre cauzele principale apariției acestei boli este folosirea intensă a mâinii, care provoacă deteriorarea tendonului extensor al policelui în compartimentul De Quervain.

Cine este predispus?

Cel mai frecvent tenosinovita apare la femei, mai ales după sarcină, fiind intensificată de modificările hormonale, retenția de lichide, dar și de actvitatea intensă a mâinilor în îngrijirea sugarului.

Care este soluția?!

În funcție de gravitatea acestuia,există atât tratament chirurgical cât și non-chirurgical.

Ce se întâmplă dacă această boală ramâne netratată ?

Maladia de Quervain fără tratament, evoluează. Netratată, această boală invalidează pacientul prin imposibilitatea de a-și folosi membrul afectat.
ATENȚIE! Cel mai des pacienții optează pentru tratamentul cu infiltrații. . Acest tratament, efectuat într-un stadiu mai avansat, poate fi benefic  doar pe termen scurt, boala agravându-se după câteva luni.
Este foarte important ca tratamentul indicat să fie adecvat stadiului bolii.
Din aceste motive încurajez pacienții să se informeze și să apeleze cu încredere la un specialist în chirurgia mâinii pentru a se lămuri despre toate aspectele legate de suferința lor.

 

Mai multe detalii poti gasi in articolul complet, aici.

Informații oferite de Dr. Vladislav Gyebnar