Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Sfaturi pentru imbunatatirea sigurantei la locurile de joaca

Sfaturi pentru imbunatatirea sigurantei la locurile de joaca

 

Accidentele grave care apar in scoli se intampla de obicei pe terenul de joaca si, adesea, supravegherea la locul de joaca este un factor care contribuie. De fapt, aproximativ 200.000 de accidente in fiecare an trimit copiii in camera de urgenta pentru tratarea unei vatamari care a avut loc pe terenul de joaca. Urmatoarele sfaturi sunt concepute pentru a spori calitatea supravegherii locului de joaca in situatii care presupun amenajari locuri de joaca pentru hoteluri, scoala sau spatii special amenajate in acest sens, pentru ca copiii sa se afle in siguranta.

 

  1. Supravegherea corespunzatoare a locurilor de joaca

Se recomanda faptul ca raportul de supraveghere a locurilor de joaca si al supraveghetorilor adulti la copii sa se reflecte in numarul de copii existent.

 

  1. Formarea personalului

Mai degraba decat sa ma gandesc la „cati supraveghetori ai locului de joaca am nevoie”, ar fi mai bine sa te gandesti sa trimiti supervizori calificati si instruiti la terenul de joaca. Cei mai multi supraveghetori ai locurilor de joaca spun ca nu au primit niciun fel de instruire in ceea ce priveste supravegherea locului de joaca. Atunci cand un copil este ranit pe terenul de joaca, una dintre primele intrebari pe care un avocat opus le va pune este: „S-au pregatit supervizorii?” In general, se asteapta ca acestia sa primeasca cursuri de pregatire pentru a-si indeplini in mod eficient indatoririle.

 

  1.   Comunicarea cu oficiul

Walkie-talkie-urile sau telefoanele mobile sunt unele dintre cele mai bune modalitati pentru un supraveghetor al unui loc de joaca pentru a pastra comunicarea. Cel putin un supraveghetor al locului de joaca ar trebui sa aiba un mijloc de a contacta biroul principal si de a primi asistenta la locul de joaca, daca este necesar. Este important sa subliniem faptul ca un adult nu trebuie sa lase copiii nesupravegheati niciodata la locul de joaca.

 

  1. Supervizorii ar trebui sa se deplaseze in jurul locului de joaca

Locurile de joaca ar trebui impartite in zone de supraveghere. Este rolul supraveghetorului sa se miste in zona locului de joaca. Prin impartirea locului de joaca in zone, se permite o pozitionare mai buna pentru supraveghere.

 

  1. Supervizorii nu sunt facilitatori de joc

Este important sa se faca distinctia intre responsabilitatile si rolurile supraveghetorilor locului de joaca si facilitatorii de joaca pentru joaca. Supraveghetorii locului de joaca au responsabilitatea de a pastra toti copiii in siguranta pe terenul de joaca. Facilitatorii pe de alta parte au responsabilitatea de a incuraja si de a conduce jocuri si activitati. Este aproape imposibil sa se supravegheze in mod eficient copiii, avand totodata si responsabilitatea sa organizeze jocuri in acelasi timp.

 

  1. Sa aiba un ghid de supraveghere pentru locurile de joaca suplinitoare

Atunci cand un adult este adus pentru a supraveghea locul de joaca si are putin sau deloc antrenament, este benefic sa aiba un Ghid de Supraveghere la dispozitia sa. Acest ghid ar trebui sa cuprinda programul de pranz si masa de pranz, numele administratorului sau al supraveghetorului pentru a contacta asistenta necesara, o lista cu regulile jocurilor si regulile si procedurile pentru locurile de joaca, cel putin.

 

Accidentele si ranile la locul de joaca apar rar la locurile de joaca gonflabile. Chiar daca apar unele leziuni , rar vor necesita asistenta medicala. Ranile apar in general atunci cand vorbim de amenajari locuri de joaca exterior, unde exista riscul de accidentare in afara locului de joaca propriu zis.