Please assign a menu to the primary menu location under menu

BucatarieDiverse

De ce ar trebui să consumăm mai multe produse BIO?

Vanzarile de produse BIO sunt in crestere, insa daca e sa o comparam cu vanzarile produselor alimentare ce contin conservanti si coloranti, balanta inca se inclina in favoarea lor. Una dintre cele mai bune modalitati de a stimula vanzarile si de a avea clienti fideli este sa informam publicul larg despre beneficiile alimentelor BIO pe care orice consumator ar trebui sa le cunoasca. Mai jos sunt cateva motive pentru a alege alimentele ecologice in favoarea celorlalte.

  1. Alimentele bio sunt sanatoase si sigure

E posibil sa auzi spunand ca: „Mancarea ecologica nu este mai hranitoare – nu pierdeti banii aiurea.” Cu toate acestea, The Soil Association constata ca o dieta ecologica creste consumul de vitamine, minerale, antioxidanti si acizi grasi esentiali.

Sanatatea si siguranta nu trebuie confundate cu alimentatia. In timp ce majoritatea cercetarilor nu pot dovedi, dincolo de orice indoiala ca alimentele ecologice sunt mai nutritive, acestea sunt mult mai sigure, ceea ce se poate traduce intr-un organism mai sanatos, capabil sa absoarba substante nutritive sanatoase.

Alimentele non-organice contin adesea hormoni daunatori si pesticide. Pesticidele sunt otravitoare – prin natura lor, sunt destinate sa omoare. Pesticidele pot provoca probleme neurologice, cancer, infertilitate, greata, varsaturi, diaree, alergii si astm bronsic, respiratie suieratoare, eruptii cutanate si alte probleme cutanate, ADHD, defecte congenitale si multe altele. De ce sa nu alegem organic si sa evitam pesticidele?

  1. Produsele alimentare organice construiesc generatii viitoare mai puternice

Este reconfortant sa ne imaginam ca bebelusii nenascuti sunt protejati si in siguranta in uter, insa cercetarile in domeniu arata ca substantele chimice, pesticidele din alimente si alti poluanti traverseaza placenta.

Aceste pesticide si alte toxine pot crea riscuri pentru sanatatea copiilor. Multe studii leaga pesticidele de greutatea la nastere scazuta, defectele la nastere, problemele neurologice si comportamentale, functia hormonala perturbata, autismul si cancerul.

Pesticidele si substantele chimice au fost, de asemenea, legate de problemele de infertilitate la barbati si femei. Atunci cand parintii urmeaza sa aleaga alimente ecologice, bebelusul lor este expus la mai putine riscuri pentru sanatate.

  1. Produsele ecologice ne mențin apa curata

Pesticidele si substantele chimice nu ar trebui sa fie regasite in componenta apei potabile, lacurilor sau oceanelor, dar acum cea mai mare parte a apei de pe pamant este in pericol.

Companiile care dispun de pesticide pot contamina in mod incorect si solul si resursele de apa potabila. Multe pesticide nu se descompun in apa si pot ramane in sistemul de apa ani de zile. Metodele ecologice de crestere a alimentelor ajuta la mentinerea apei curata si la utilizarea din ce in ce mai putina a acesteia, protejand astfel resursele de apa ale pamantului.

  1. Alimentele ecologice ajuta la protejarea animalelor

Animalele salbatice, pestii si pasarile depind de plantele, raurile si lacurile sanatoase din habitatul lor. Cand pesticidele infiltreaza habitatele animalelor, multe creaturi sufera. Regulile ecologice ale animalelor se concentreaza mai putin pe un stil de viata fericit si mai mult asupra modului in care animalele sunt hranite si tratate din punct de vedere medical. Cumpararea organica ajuta animalele.

bioboom

Toate acestea fiind spuse, acum nu-ti mai ramane nicio scuza atunci cand vine vorba sa alegi intre alimente BIO si alimente nesanatoase, iar cel mai bun loc de unde poti achizitiona astfel de produse sanatoase este bioboom.ro