Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Purificarea apei prin osmoza inversă

Echipamentul de osmoza inversa este un tip de sistem de filtrare binecunoscut pentru capacitatea lui de a purifica apa. Cu siguranţă doriţi să aveţi acasă o apă curată şi sănătoasă şi probabil că aţi căutat să achiziţionaţi un sistem de osmoză inversă pentru familia dumneavoastră. Totuşi, sunt câteva lucruri importante referitor la osmoza inversă pe care trebuie să le cunoaşteţi şi să ţineţi seama deoarece, aceasta nu este tocmai alegerea potrivită pentru un sistem casnic de purificare a apei potabile. De altfel, este cel mai complet sistem de filtrare posibil întrucât este folosit inclusiv în filtrarea nitraţilor, insecticidelor, dar şi a pesticidelor.

Vreţi să aflaţi totul despre filtrarea prin osmoză? Pentru început trebuie să ştiţi că osmoza inversa este o tehnologie de filtrare folosită pentru a elimina în proporţie de până la 98,8% impurităţile (organice sau anorganice) precum şi sarurile dintr-un lichid.

Lucru obţinut cu ajutorul membranei osmotice, care reprezintă “inima” sistemului de filtrare. După mai multe prefiltre care au rolul de a elimina substanţial impurităţile şi substanţele chimice din apa intrată în sistemul de filtrare, lichidul ajunge la membrana osmotică, aceasta filtrând apa de substanţe cu grosimi de până la 0.0001 microni – în această etapă este obţinută apa pură.

La finalul întregului proces, pentru o îmbunătăţire a gustului şi a proprietăţilor naturale, toate sistemele noastre de osmoza au ca şi dotare standard filtrul de minerale, care va reda apei, mineralele benefice organismului.

Avantajele sistemului de purificare a apei prin osmoza inversa constau în faptul că:

  • Nu poluează mediul înconjurător, deoarece nu rezultă nici un compus chimic în urma procesului osmotic;
  • Agenţii rezultaţi în urma procesului de filtrare nu sunt reţinuţi în interiorul filtrelor ci sunt eliminaţi în exterior;
  • Sunt eliminate toate metalele grele din apă;
  • Sunt eliminaţi toţi nitraţii rezultaţi în folosirea pesticidelor şi ierbicidelor în agricultură;
  • Este cel mai facil mod de a obţine apa pură în interiorul casei dvs.;
  • Se îmbunătăţeşte simţitor gustul şi mirosul apei filtrate în acest mod. Prin procesul de osmoza se elimină toate substanţele nedorite din apa – clor, nitraţi, metale grele, sedimente.