Please assign a menu to the primary menu location under menu

CopiiDiverse

Profita de ofertele pentru vacante in Balchick, Bulgaria!

Balchick este o gura de aer proaspat dupa nenumaratele statiuni artificiale care ocupa cea mai mare parte a litoralului Bulgariei. Un oras mic si cochet ascuns dupa dealuri albe de calcar, este o destinatie de vacanta mai putin cunoscuta care pare desprinsa dintr-o alta lume. Iar daca si tu ai nevoie de o  vacanta pentru a te relaxa si a te deconecta complet de agitatia lumii moderne, atunci cu siguranta trebuie sa mergi in Balchick!

In plus, o vacanta in aceasta locatie poate fi si accesibila daca profiti de ofertele agentiilor de turism!

Balchik are o istorie de 21 de secole si pastreaza urmele pe care le-au lasat multe culturi in aceasta zona in Muzeul de Istorie din centrul orasului. Muzeul a fost infiintat in urma unor descoperiri arheologice importante din anul 1907, si include acum o galerie de arta, o expozitie arheologica si o expozitie etnografica. Impreuna, acestea gazduiesc peste 20000 de artefacte reprezentative pentru patrimoniul cultural al Bulgariei.

Cea mai cunoscuta atractie a orasului o reprezinta complexul arhitectural care cuprinde gradina botanica si palatul, si care a servit ca locuinta de vara pentru Regina Maria a Romaniei. In interiorul acestui complex se gasesc vile, cladiri gotice, temple orientale, o capela ortodoxa, un templu inchinat nimfelor, fantani decorate cu personaje mitologice si nenumarate gradini care reflecta diverse credinte, stiluri si culturi. Diversitatea complexului i se datoreaza chiar reginei care, apartinand religiei Baha’i, credea ca toate religiile lumii sunt egale.

Desi a fost gandita initial doar ca un parc, gradina botanica din Balchik  a ajuns sa fie astazi una dintre cele mai importante din Europa, avand in prezent peste 3000 de specii de plante din 85 de familii. Colectia de palmieri include 33 de specii, dintre care unele au peste 50 de ani, iar colectia de cactusi are peste 250 de specii fiind a doua cea mai importanta astfel de colectie din Europa.

Nu rata ocazia de a vizita aceasta statiune extraordinara, una dintre ultimele statiuni europene in care poti sa te relaxezi in adevaratul sens al cuvantului si sa te bucuri de linistea de care ai nevoie intr-un concediu.

Si nu uita de ofertele speciale de la Filadelfia Turism!