Please assign a menu to the primary menu location under menu

beautyCopiiDiverseRecomandari

Primele Jucarii ale Celui Mic

Fiecare parinte isi doreste sa-i ofere celui mic, cele mai bune jucarii bebelusi, jucaria devenind pentru cel mic un mod de distractie, dar si o modalitate inedita de a-si dezvolta simturile primare. Multe studii au aratat ca in primii 4 ani de viata, copiii dezvolta aproape 50% din inteligenta unui om adult. Este importanta astfel cunoasterea etapelor de invatare a celui mic.

Invatarea inca din nastere

Imediat ce copilul se naste, fiecare experienta a sa precum mirosul, auzul si vazul, ajuta la stimularea sinapselor, dar si la formarea altor sinapse noi. Cu cat sunt mai complexe acestea, cu atat inteligenta bebelusului vostru se va dezvolta si ea semnificativ. Puteti accelera dezvoltarea copilului oferindu-i o gama de experiente care ii vor stimula simturile.

Primele jucarii

Bebelusii sunt fascinati de descoperirea folosirii mainilor, dar si a picioarelor pana la varsta de 6 ani. Odata cu perfectionarea spectrului luminos, cei mici vor fi incantati de contraste si de lumini. Oglinda joaca un rol important in viata celor mici, bebelusii fiind fascinati sa se urmreasca in oglinda. Muzica le capteaza si ea atentia. Jucariile zornaitoare pot fi o alegere buna in aceasta perioada. Printre jucariile zornaitoare cele mai populare se numara jucariile de dentitie cu oglinda. De asemenea, jucariile pentru carucior sunt si ele o alegere foarte buna la aceasta varsta. Jucariile din carucior vor insoti copiii in toate calatoriile, acestea conferind copilului un simt al continuitatii, de aceea aceste jucarii sunt importante.

Jucarii 3 luni – 6 luni

Copiii invata in aceasta perioada cum sa-si folsoeasca mainile, ei fiind dornici de a afla si a descoperi lucruri noi. Jucariile trebuie sa fie totusi construite din plus si plastic moale pentru ca la aceasta varsta cei mici au tendinta de a duce totul spre gurita. Saltelutele interactive sau de gimnastica sunt ideale pentru dezvoltarea celui mic. Aceste saltelute ofera o combinatie inedita dintre muzica si luminite, combinatia reusind sa capteze usor atentia bebelusului, incurajandu-l sa stea pe burtica. Acest lucru il face pe bebelus sa isi dezvolte mai usor functiile motorii de baza.

Jucarii 6 – 12 luni

Relatia cauza-efect este cea descoperita de bebelusi in aceasta perioada. Ei trag si imping orice obiect il au la indemana. La aceasta varsta, bebelusii devin din ce in ce mai activi si mai mobili. Sunetele si muzica trebuie sa fie in totalitate nelipsite la aceasta varsta. Mingile si cuburile moi, precum si jucariile de impins sunt cateva idei pe care le puteti considera.

Mai multe jucarii gasesti pe La Petite Armoire, vezi aici.