Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Nicio afacere fara aviz pompieri


Ii intrase in cap sotului meu ca este linistit-linistit cel care are afacerea lui si imi repeta textele auzite de la necunoscatori: “nu te mai scoli cu noaptea in cap”, “nu ai sefi pe cap”, “nu te certi cu nimeni”, “nu te sacaie nimeni”.
-Asa crezi tu, i-am zis! Ai afacerea ta, raspunzi de toate si nu numai ca te trezesti in acelasi timp cu gainile, dar nici noptile nu mai poti dormi de griji. Nu ai sefi pe cap, este mai rau de-atat ca tu comanzi, tu executi sau ai sarcina ingrata de a fi sef, adica “mai mare peste cei mai mici”. Asta cu “nu te certi cu nimeni” este discutabila fiindca sa presupunem ca nu esti certaret din fire, dar esti provocat. Supus atator presiuni, cedezi psihic si iti versi frustrarile pe cei din jur. Dar culmea afacerii o reprezinta tocmai “sacaiala”. Nicio afacere nu se incepe fara aviz pompieri! Stiai asta? Nici gogoseria din colt, nici after-school, nici atelierul de reparat umbrele.
M-a etichetat din priviri cu “ce nevasta cicalitoare, care nu ma sustine am!” si m-a chemat langa el sa-mi arate un site.
-Stiu ca nu se poate afacere fara aviz pompieri, traiesc si eu pe lumea asta si nu sunt nascut de ieri, dar uita-te si tu ce pot face cei de la Protecons.ro pentru noi! Nu suntem singuri pe taramul birocratiei, ei sunt alaturi de noi si raspund pentru noi la toate controalele tematice facute de organele statului. Ei proiecteaza la cerere cu promptitudine si chiar in regim de urgenta sisteme de alarma in caz de incendii. La cel mai mic semn de fum, scanteie sau flacara, alarma care este in legatura cu proprietarul si pompierii se declanseaza si, daca nu sunt opriti explicandu-le ca a fost o alarma falsa (se mai intampla si asta sa se declanseze din senin) acestia vin pregatiti sa stinga incendiul. Tot ei amenajeaza corespunzator colturi unde se gasesc instrumente de stingere a incendiilor, dar si instalatii realizate cu acest scop. Exista un loc de unde masinile de pompieri sau furtunurile lor pot trage direct apa de la sursa ca pagubele sa fie diminuate. Sistemele de ventilare si de eliminare a gazelor fierbinti sunt gandite pentru oamenii ramasi captivi in cladire, ca sanatatea lor sa nu fie afectata.
Tot ei trimit echipa la fata locului sa inspecteze cladirea si sa dea directive precise ca focul sa nu faca niciodata victime sau pagube in locatie. Oamenii fac adesea multe greseli din nestiinta. Urmeaza avizare PSI si autorizare Psi si in sfarsit totul este in regula.
Tehnicienii de aici au experienta, sunt foarte priceputi si onesti. Ei nu trec la etapa urmatoare pana lucrurile nu sunt temeinic puse la punct in faza precedenta.
Mi-a fost teama de inceputul afacerii, de obtinere aviz pompieri si toate celelalte aprobari, dar cu Potecons.ro s-a dovedit floare la ureche obtinere aviz pompieri. In prezent stim ca suntem bine pusi la punct din acest punct de vedere si nu ne temem, orice control ar veni peste noi.
Cu toate acestea este foarte greu sa ai afacerea ta din punct de vedere managerial si economic.