Please assign a menu to the primary menu location under menu

Copii

Muzica si miscare pentru copiii clasei a III-a

Studierea muzicii este importanta. Psihologii, persoanele care se ocupa de dezvoltarea educationala a copiilor si alti experti in domeniu sunt de acord cand afirma faptul ca o activitate muzicala bine structurata poate contribui substantial la dezvoltarea armonioasa si globala a copilului. Muzica este corporalitate si miscare, sunet, voce. Muzica este un canal prin care sa se incurajeze explorarea sinelui si a celuilalt, exprimarea verbala si nonverbala a emotiei si sentimentului, creativitatea. Muzica este un limbaj transformator in spatiu si timp.

Muzica este cultura si intercultura. In scoala, aceasta materie nu mai este ignorata, existand acum manuale diversificate pentru studiile muzicale. Librariadelfin.ro este locul excelent ce va pune la dispozitie mai multe tipuri de manuale pentru copiii. Chiar si clasele de scoala generala au astfel de manuale. Putem da ca exemplu manualele de muzica clasa 3. Acestea sunt disponibile la preturi foarte bune si sunt realizate pe baza programei scolare, contin toate sugestiile pentru repertoriul de cantece, dansuri si auditii, si sunt avizate de Ministerul Educatiei.

Manualele ofera elevilor posibilitatea sa invete legatura dintre text si melodie, sa cante corect si sa descopere timbrul si ritmul muzical. In aceste manuale de muzica si miscare clasa 3 se regasesc teme precum cantarea in colectiv, preluarea corecta a tonului, legatura dintre text si melodie, strofa si refren, miscari sugerate de text si ritm, dansuri populare, cantarea cu acompaniament, cantece din folclorul copiilor, cantarea individuala si in grupuri mici, interpretarea de cantece, exprimarea de idei si sentimente prin intermediul muzicii, teste de evaluare si recapitulare, etc.

Elevii descopera frumusetea muzicii in timp ce invata care este pozitia corecta in timpul cantatului si elementele teoretice. Cartile ii invata pe elevi cum sa confectioneze jucarii muzicale, pe care le vor folosi in acompanierea cantecelor invatate. Editiile digitale ale manualelor de muzica si miscare clasa a 3 a contin imagini atractive, jocuri, melodii si exercitii care abordeaza un stil de invatare activ si distractiv. Copiii sunt captivati de continutul CD-urilor, ceea ce sporeste eficienta didactica a demersului scolar.

Muzica prin prisma manualelor este o calatorie care implica intreaga senzorialitate a copilului si care din acest motiv ajuta la stabilirea contactului cu lumea sa interioara, cu nevoile sale, chiar si cu dificultatile lui. In aceasta directie, activitatea muzicala poate favoriza instituirea unor procese care sa permita construirea unei aliante chiar si cu copilul, care in mod normal nu merge bine la scoala, care nu raspunde, care se misca prea mult … Si acel copil poate fi sustinut si ajutat la structurarea unei noi definitii a sinelui, la consolidarea respectului de sine si a identitatii sale.

Vorbim despre muzica activa pentru ca ne gandim la faptul ca copilul invata mai bine si mai mult atunci cand este protagonistul direct al propriilor sale procese de invatare, indemnat sa faca, secondat, sustinut, respectat in inclinatia lui naturala de a creste si de a intelege. Abia pornind de la aceasta, copilul este ghidat sa-si construiasca si sa-si stabileasca modelele mentale de referinta. Muzica este balsam pentru minte si suflet, si orice copil este incurajat sa o iubeasca, fiecare atat de mult cat poate. Si prin oferirea unor manuale speciale, acest lucru este extrem de usor.