Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Mai sunt lucruri noi in domeniul serviciilor funerare?

Respectul fata de cei decedati si fata de apartinatori este in continua crestere, de aceea raspunsul este afirmativ. Cea mai buna firma care ofera servicii funerare sector 4 este in pas cu moda si in ceea ce priveste acest domeniu.
Ca sa le ofere celor plecati dintre noi o ceremonie decenta, profesionistii de la Funerare-servicii.ro participa la targurile internationale de profil si se inspira din ceea ce vad acolo aducand si la noi in tara noutatile. De pilda se stie ca aceste firme au zeci de modele de sicrie din diferite esente, de diferite nuante, mai scumpe sau mai ieftine, dar nu aveati de unde sa stiti ca se poate inchiria catafalcul pentru sicriu, obiect deosebit de util adus de la Targul de Servicii Funerare din Italia.


Multi apartinatori scot cea mai buna si trainica masa pe care o au in casa sa aseze sicriul celui drag pe ea. Cei care nu au o masa lunga cat sicriul, scot scaune sau bat niste scanduri in cuie sub forma meselor care se improvizeaza la nunti. Niciuna dintre solutii nu este eleganta, iar masa aceea pe care a stat sotul, mama, tatal sau copilul va fi asociata cu acesta trista imagine, cat timp o veti vedea prin casa…
Catafalcul este special, elegant si nu ramai cu el in casa toata viata sa iti revina in minte amintirile dureroase si sa iti fie greu sau imposibil sa uiti.
Catafalcul pentru sicriu este conceput ca tot ce are legatura cu decedatul sa fie elegant si sigur expus la capela:
-sicriul este securizat pe suportii metalici care se pot regla dupa marimea acestuia
-vazele pentru flori le pastreaza proaspete si ne scutesc de imaginea oribila de a vedea trupul decedatului acoperit cu flori.
-recipientul pentru lumanari este elegant si previne incendierea in cazul in care mortul ramane si singur cateva clipe
-crucifixul si felinarele decorative luminoase alcatuiesc impreuna atmosfera de ceremonie serioasa si aduc o nota de eleganta rafinata.
Mai este vreo noutate? Una pe care o asteptam demult, de cand am fost nevoiti sa participam la ceremonii de inmormantare, iar fiind foarte cald, mortul se schimba la fata si trebuia sa fie aparat de muste de apartinatori. Toate aceste imagini fac mult rau familiei.
In momentul in care il vezi pe cel drag, pe cel apropiat, in soare si roiurile de insecte atacandu-l, te doare cumplit de rau inima.
Acum insa a aparut capacul frigorific adus si el de departe, de la targuri internationale.
Timp de 72 de ore, produsul asigura trupului neinsufletit temperaturi de 2-4 grade in interiorul sicriului, oricat ar fi canicula de mare.
Abia acum ne linistim, cand stim ca in fata noastra nimic nu va afecta corpul celui care a facut parte dintre noi si care a fost parte din noi!
Dar acestea sunt numai noutatile, fiindca in realitate, firma poate face mult mai multe sa ne ajute sa organizam ultima calatorie a celui drag catre necunoscut si anume:
-constatare deces
-documentatia
-preluarea decedatului, toaletarea si cosmetizarea lui
-asezarea in sicriu si manipularea acestuia
-transportul, organizarea ceremoniei si a parastasului.