Please assign a menu to the primary menu location under menu

Copii

Jocuri educative – oportunitatea prin care copilul descopera lumea

Curiozitatea copiilor nu are limite. La orice varsta ei sunt interesati de intreaga lume si vor sa cunoasca asa cum este ea. Invatarea intr-un mod involuntar deschide noi posibilitati. Jocurile educative sunt o oportunitate ideala prin care cei mici pot descoperi lumea. De aceea, prin joc si joaca, ele au un rol important in dezvoltatea psiho-emotionala a copilului.

 

Jocuri educative sunt o oportunitate de invatare care este disponibila tuturor. Fiecare poate alege jocul potrivit pentru copilul sau, in functie de obiectivele specifice. Atunci cand alegeti, trebuie sa luati in considerare varsta copilului si caracteristicile individuale ale acestuia. Jocuri educative le puteti alege impreuna cu copilul dvs. ori i le puteti face cadou. Jocurile de calitate sunt cele care, pe langa latura ludica de divertisment, au si rolul de a testa capacitatile intelectuale ale copiilor si dezvolta abilitati noi.

 

Uneori este dificil sa alegeti jocuri educative pentru copii din multitudinea celor oferite de producatori. Este foarte important sa luam in considerare ceea ce ii place copilului. In plus, trebuie sa alegeti jocuri utile. Desigur, copiii se obisnuiesc cu un anumit tip de jocuri, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa-l limitati in imaginatie. Cu aceeasi jucarie se poate de juca in mai multe moduri. Cel mai adesea, copiii au suficienta imaginatie pentru a crea independent jocuri interesante cu anumite jucarii, dar uneori poate fi si util si distractiv ca si parintii sa intervina in timpul jocului.

 

Cand va jucati cu copilul dvs. aveti oportunitatea sa directionati mersul lucrurilor intr-o directie avantajoasa. Puteti ajusta comportamentul copilului pentru a obtine rezultatele. Pentru copii este dificil sa se opreasca la un anumit obiect, atentia lor este indreptata spre mai multe obiecte odata. Informatiile multidirectionale nu vor fi absorbite, din contra vor provoca neatentie, oboseala, dorinta scazuta de a invata ceva nou.

 

Cum sa te joci cu copilul, astfel incat sa nu fie doar distractiv, dar si util?

 

Va dezvaluim „secretul”: trebuie sa va angajati pe deplin in jocul cu copiii astfel dezvoltand la maxim creativitatea lor. Ce intelegem prin creativitate? Creativitatea este un proces care insoteste o viata corecta, o viata echilibrata si fericita. Un om creativ este un om sociabil, destept si realizat.

 

Acum, in magazinul online de jucarii Art of Play, exista o mare varietate de jocuri educative pentru copii de toate varstele: puzzle-uri, jucarii de constructii, jocuri de logica, jocuri de asociere, toate acestea permitand copilului sa se distreze si sa se dezvolte armonios.

 

Se stie ca cei mici invata lumea din jur jucandu-se. Aceasta este o metoda educativa blanda care permite copiilor sa se bucure de copilarie si, in acelasi timp, sa se pregateasca pentru varsta adulta.