Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Jocul cu baloane

Jocul cu baloane

Baloanele au un farmec copilaresc si reusesc cu usurinta sa aduca zambetul pe bune oricui sau sa inveseleasca repede pe oricine. In prezent, putem vedea baloane la orice tip de eveniment. Cati dintre noi nu au fost la nunti si au fost intampinati de o arcada baloane la intrarea in sala de evenimene? Sau de cate ori nu am mers in parc pentru o simpla plimbare si am vazut copii jucandu-se cu baloane multicolore sau inaltau baloane cu heliu, fascinati de cum plutesc acestea? Un balon reprezinta cea mai simpla forma de a te juca cu imaginatia. Asadar,  propunem cateva jocuri pe care le poti incerca acasa, cu cei mici, jocuri ce au in centrul lor baloanele.

Un joc distractiv insa si destul de galagios in acelasi timp, il reprezinta  pocnetul baloanelor, desi nu este nimic special in a sparge niste baloane. Cu toate astea copiii se distreaza pe masura atunci cand il vor juca, deoarece jocul nu presupune doar sa spargi niste baloane si atat. Ca orice joc sau concurs trebuie sa existe si premii astfel incat copiii sa fie mai interesati de joc. Fiecare participant are nevoie de 2-4 baloane umflate in care sa fie hartiute pentru concurenti, hartiute pe care va fi specificat daca balonul este castigator su nu. Copiii trebuie sa se intreaca in a sparge cat mai repede baloanele, pentru a cauta hartiutele pe care scrie daca sunt castigatori. Impaturiti bucatile de hartie, introduceti-le in baloane, umflati-le si dati startul la concurs.

Un alt joc distractiv la care poate participa intreaga familie si care este probabil jocul copilariei este „volei” cu balonul. Nu trebuie neaparat sa va impartiti in echipe a cate 2 persoane si sa jucati exact ca la obisnuitul meci de volei. In functie de cat de multe persoane sunteti puteti crea un cerc si sa aruncati cu balonul de la unul la altul. Puteti face jocul mai distractiv si sa jucati pe porunci. Cel care va lasa balonul sa cada va primi o porunca.

Jocul „Impinge balonul” poate fi o alta varianta perfecta pentru a ii tine pe cei mici antrenati la aniversarea unuia dintre ce mici. Formati doua echipe de un numar egal de copii ce vor trebui sa impinga baloanele de la o linie de „start” la cea de „finish” si dupa aceea inapoi. Pot sa impinga blonul pur s simplu sau puteti face jocul mai intresant si sa impinga balonul cu autorul unor palete, unei rigle sau sufland. Castigatorul va fi bineintele cel care va ajunge primul la linia de finish si care va fi bineinteles recompensat.
Cu ajuorul baloanelor se pot organiza concursuri de imaginatie. Fiecare copil va avea balonul sau pe care va desena cu autorul unui marker ceea ce doreste. Cel mai frumos desen va fi premiat, atat locul 2 cat si locul 3. Pentru ca nici un copil sa nu plece suparat acasa, aveti grija sa fie recompensati fiecare macar cu o bomboana.

Dupa cum puteti vedea baloanele pot fi folosite in o serie de situatii, astfel incat reprezinta varianta perfecta pentru a-i distra pe cei mici in timpul zilelor libere, organizand tot felul de activitati care de care mai distractive.