Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Importanta curateniei in saloanele de infrumusetare

Saloanele de infrumusetare sunt foarte des intalnite in ultima perioada in absolut toate zonele oraselor, indiferent cat de mici sunt acestea. Oamenii din ziua de azi pun foarte mare pret pe aspectul fizic si sunt pregatiti in orice moment sa investeasca sume importante de bani pentru a se simti bine in pielea lor.

Fie ca sunt saloane de manechiura-pedichiura, make up, coafura, barbering, epilare cu ceara sau definiva, masaj, tatuaj artistic, tatuaj cosmetic sau microblanding, acestea au constant clienti care le calca pragul. De aceea curatenia este foarte greu de intretinut, dar la fel ca si talentul si pasiunea operatorilor care lucreaza la saloanele respective, aceasta este cea mai importanta.

Stim cu totii cat de importanta este prima impresie, fie ca este vorba de un posibil viitor angajat, fie ca este vorba de un client, de aceea o incapere curata, ordonata, cu un aspect primitor si un miros placut este esentiala.

Angajatorul trebuie sa asigure absolut toate produsele necesare, chiar si personal calificat care sa igienizeze zilnic saloanul. Din fericire inventiile au evoluat foarte mult in ultima perioada in scopul de a ne simplifica vietile, iar orele indelungate de curatenie se pot reduce considerabil.

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il aiba in vedere persoanlul fiecarui salon, indiferent de domeniu, este instrumentarul pe care il folosesc in mod direct pentru clienti, daca acesta nu este dezinfectat corespunzator se pot transmite foarte usor boli incurabile, bacterii, boli de piele, virusi si microbi. De asemenea podelele trebuiesc riguros curatate cu produse biocide si chiar si obiectele de mobilier din salon care nu intra in contact direct cu clientii, trebuie sterse zilnic de praf.

Majoritatea saloanelor de infrumusetare folosesc de ceva timp produse de unica folosinta. Acestea reprezinta multiple avantaje atat pentru clienti pentru ca au siguranta ca nu vor lua virusi sau boli din cauza instrumentarului utilizat de operatori, si desigur si pentru operatori, deoarece acestia pot economisi foarte mult timp si face curatenie mult mai repede si eficient.

De exemplu, atunci cand este folosit patul de masaj, fie pentru masaj propriu zis, epilare sau tatuaje, o solutie foarte practica este folosirea unor role cearceaf hartie, deoarece datorita accestora este evitatata murdarirea patului si desigur, transmiterea microbilor de la un client la altul.

Baile sunt de asemenea foarte importante deoarece in aceste spatii raspandirea bacteriilor se face intr-un mod alert, mai ales atunci cand zilnic folosesc baia foarte multe persoane. Saloanele trebuie sa aiba  o atentie particulara pentru a nu oferi disconfort clientilor lor.  Acestea pot fi curatate cu produse speciale dezinfectante si pentru un plus de siguranta sa se foloseasca produse hartie pentru stergerea suprafetelor deoarece sunt de unica folosita si in aceste fel se pot arunca la gunoi, evitand imprastiarea microbilor.

Sanito ofera produse de inalta calitate  care sunt absolut indispensabile fiecarui salon de infrumusetare. De exemplu, unele dintre aceste produse sunt covorase dezinfectante, covorase pentru interior sau exterior, covorase absorbante, detergenti pentru orice fel de suprafete, sapunuri , prosoape hartie pliate, dezinfectanti maini si asa mai departe.