Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Experienta mea ca model de videochat

Am tot vorbit despre videochat pentru ca este un subiect destul de des discutat in ultima perioada. E o meserie care revolutioneaza oarecum piata muncii din Romania si toata lumea vrea sa stie cat mai multe informatii posibile.

Dar cine poate fi mai in masura sa raspunda la toate aceste curiozitati si sa ne lamureasca cu privire la aceste aspecte, daca nu o persoana care lucreaza in domeniu de ceva timp? Asa ca, am abordat-o pe Alexia, o tanara de 26 de ani care lucreaza in la Chat Studio de 3 ani aproape si am rugat-o sa ne impartaseasca cate putin din experienta pe care a avut-o ea pana acum ca model de videochat!

„Vreau sa incep prin a spune ca eu am lucrat in mai multe studio-uri de videochat. Am inceput sa am contact cu aceasta meserie de la varsta de 21 de ani si o sa va povestesc evolutia mea de pana acum.

Totul a incepu in anul 3 de facultate, cand mi-am dat seama ca profilul pe care il terminasem nu ma va ajuta cu nimic concret si nu-mi va oferi un loc de munca asa cum mi-as dori. Atunci am avut o revelatie ca sa zic asa si mi-am dat seama ca ar fi cazul sa ma reorientez.

Am inceput sa caut anunturi cu joburi sa ma uit si pe internet sa ma documentez si asa am dat de primul studio la care m-am angajat. Era un studio micut, gasisem anuntul intr-un ziar, parea foarte discret si era fix ce-mi doream. Pe atunci eram de parere ca daca merg la un studio de care nu stie nimeni o sa am parte de seriozitate si discretie. Nu pot spune ca nu am avut parte de astea, dar am fost dezamagita de acel loc. Erau 3 camere amarate, personal prea putin si pretentii cam mari. Am lucrat acolo totusi un an, mi-am spus ca ar trebui sa prind experienta si cand am plecat de acolo am aflat ca nici macar nu faceau totul legal, asa cum trebuie.

Al doilea studio era foarte mediatizat, avea foarte multa reclama si toata lumea il recomanda ca fiind cel mai bun dintre toate. Am zis ca trebuie sa fie pe masura asteptarilor mele si am incercat. Ghici ce? Degeaba era atat de laudat ca am ramas rece de ce am intalnit acolo. Intr-adevar tehnologie buna, personal bine pregatit, dar un mediu atat de ostil si rece ca nu-mi venea deloc drag sa merg la munca. Am ramas si aici un an si incepusem deja sa fiu dezamagita, am spus ca o sa raman pana strang cativa bani si dupa o sa plec.

Din intamplare am descoperit Chat Studio. Am fost la un interviu si chiar de atunci am ramas impresionata de cat de primitori au fost oamenii de acolo. La conditii si lux nu se diferentia prea mult de vechiul studio la care am fost, insa calitatea oamenilor si relatiilor de la Chat Studio intreceau cu mult asteptarile mele.

Mi-am dat seama cat este de important sa mergi la munca cu drag, sa faci ceva din placere si nu din obligatie! Astfel, am inceput sa am performante destul de mari in domeniu si chiar sa castig cateva premii cu care ma mandresc.

Chat Studio mi-a schimbat complet perceptia despre videochat si e un job la care nu as vrea sa renunt vreodata!”