Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Dreptul de a divorta

In Romania, statisticile arata ca multe femei inca se tem sa divorteze. Asta din cauza ca exista presiuni enorme asupra lor, mai ales din partea sotului si familiei. Sunt situatii in care, ajungandu-se chiar la violenta verbala si fizica, sotul isi ameninta in mod constant partenera de viata. Din aceasta cauza, multe femei se tem sa divorteze.

Un alt factor, asa cum spuneam, este presiunea familiei. Din pacate, chiar mamele de fete care, la randul lor, poate au trecut prin situatii neplacute, isi indeamna fiicele sa ramana langa sot, indiferent de cat de nefericite sunt acestea. Justifica acest sfat nesanotaos prin faptul ca societatea s-ar putea sa le judece si vor ramane singure.

Alt caz este acela ca, desi cuplul nu se mai intelege si sunt certuri frecvente, aleg sa duca la nesfarsit acest compromis, din comoditate. O alta scuza pentrua nu divorta, atunci cand este cazul, ar fi existenta copiilor. De cate ori nu am azuit cupluri care spun ca raman impreuna “ de dragul celor mici”. Desigur, atata timp cat nu exista jigniri sau violente in familie, este indicat sa se faca tot posibilul pentru ca un cuplu sa nu ajunga la divort. Exista consiliere si terapie de specialitate pentru casniciile care mai au o sansa. Insa, daca situatia este grava si absolut nimic nu mai poate salva un mariaj, divortul este cea mai decenta solutie.

Cand cei doi soti nu vor sa faca acest pas de comun acord, la notar sau cand situatia copiilor sau a partajului este mai complicata, se poate apela la un avocat. Desigur, exista multi avocati, in special in Bucuresti dar nu toti sunt specializati in Drept Civil si Dreptul Familiei. Trebuie sa gasiti persoana potrivita pentru a avea parte de un divort Bucuresti, in cele mai bune conditii. Unul din cei mai buni avocati este Nora Drulea, Masterand in Drept dar si absolventa a Facultatii de Psihologie din Bucuresti. Cele doua discipline de studiu se imbina perfect.

Astfel, afara de cunoasterea exceptionala a literei legii, Nora Drulea ajunge sa cunoasca si omul. Stie sa lucreze cu fiecare client in parte, indiferent de situatia in care acesta se afla. La acest cabinet de avocatura, nu vor gasi numai un specialist in Drept ci si un om in fata caruia isi vor deschide sufletul si vor gasi alinare si un sfat util. Serviciile Norei Drulea, in cazul divortului: sunt urmatoarele:

– Stabilirea locuintei minorului;
– Revenirea sotiei la numele anterior;
– Divortul din culpa exclusiva;
– Divortul din culpa comuna;
– Custodia copilului;
– Ordinul de protectie;
– Prestatia compensatorie;
– Obligatia de intretinere;

Mai mult, doamna avocat, s-a specializat si in psihologia divortului, ajungand sa inteleaga diversele motive care duc la destramarea unei casnicii si repercursiunile asupra clientilor din punct de vedere emotional. Astfel, poate sa ofere ajutor persoanelor care reusesc mai greu sa treaca printr-o astfel de situatie, stiind exact cum functioneaza psihicul omului.
Cum am afirmat mai sus, in Romania dar si la nivelul intregului mapamond, femeile fac parte din categoria cea mai stigmatizata. De aceea, nu este nimeni mai potrivit pentru a intelege o astfel de femeie decat avocatul Nora Drulea.