Despre

Un mic inceput pentru acest blog este istoria mea, si de ce ma consider eu o femeie moderna. Conform definitiei din dex, femeia moderna este acea persoana care stie sa se adapteze prezentului. Asta este definitia modernului, dar prezentul nostru oare este ceea ce vrem noi sa fim? Ei bine, eu personal consider ca prezentul este relativ si difera de la o persoana la alta.

Eu am inceput totul foarte simplu, am terminat liceul si a venit momentul sa ma decid ce vreau sa fac mai departe. Facultatea de mecanica imi facea mereu cu ochiul dar din mai multe discutii am ajuns la Facultatea de inginerie pe profil textil din Sibiu. Sibianca pura si cu principii bine stabilite, am intrat si am continuat si acum pot spune cu mandrie ca sunt absolventa acestei facultati si un mandru inginer textilist. Nu exista altceva ce as fi putut face care sa imi ofere o asemenea mandrie. Cand vine vorba de orice lucru textil, fie ca este el handmade sau confectionat industrial, aici este domeniul meu. Momentan lucrez la o fabrica foarte mare (am adoptat cu succes spiritul conservatorist) si reusesc sa imbin si utilul si placutul din spatele unui birou care vrea sa aduca eficienta absoluta. Profesez pe ramura Kaizen unde consider ca japonezii au fost foarte priceputi la industria lor.

Stiti ca as putea sa vorbesc despre ambele aspecte ore intregi fara sa ma plictisesc? Dar evit sa va plictisesc pe voi si astfel ca, in calitate de femeie, ma consider un model al femeilor pentru ca imi place sa imbin utilul cu placutul, pentru ca am crescut intr-o familie unde mi-a fost mereu incurajata puterea imaginatiei si pentru ca imi place ceea ce fac. Am studiat cat mi-au tinut „coatele”  sa pot sa invat care este de fapt continutul acestei complexitati industriale si cum natura textila se gaseste prezenta in viata oricariei persoane. Ajunge cu descrierea, haideti sa vorbim despre moda, lucruri create manual cu multa dragoste, principii si tehnice textile si despre orice se poate si este interesant.