Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Despre cum iti alegi fotograful de nunta si cum faci o alegere ce te va urmari pe viitor

Despre cum iti alegi fotograful de nunta si cum faci o alegere ce te va urmari pe viitor

Nu degeaba se spune ca un fotograf este un creator de amintiri. Acesta iti surprinde cadre, iti creeaza albumul de fotografii, insa pe termen lung se poate spune ca este si cel responsabil de amintirile pe care ti le creeaza, pe care ti le ofera. Asadar, nu iti vei dori sa te intalnesti cu un regret cand la final de colaborare iti spui ca mai bine ai fi ales un alt fotograf.

Intalnim acest tip de fenomen am putea spune cand vine vorba de alegerea unui fotograf de nunta. Cu presiunea despre ce inseamna acest eveniment, cu pretentii atat de inalte, cu atat de multe cerinte si asteptari, alegerea unui fotograf aduce pentru viitorii miri emotii la fel de mari ca si evenimentul in sine. Trebuie spus ca indiferent ca este vorba de un fotograf Craiova sau unul din Cluj, indiferent de locatia nuntii nu trebuie sa te limitezi la asta; nu trebuie sa alegi numai ce este la indemana, ci ceea ce ti se pare ca se potriveste stilului tau.

Prima interactiune, albumele de prezentare

O prima interactiune pe care o ai cu un fotograf se refera la albumele acestuia. Sunt cartea lui de vizita, sunt o scurta prezentare nu in cuvinte, ci prin expresia forotgrafiei si a artei pe care o creeaza si o contureaza in fiecare cadru.

Rasfoind, iti vei da seama deja ca ai au o interactiune; o atractie subtila, venita prin aprecierea fata de ceea ce vezi este si primul semn ca ai nimerit unde trebuie si ca cel care sta in spatele acelor cadre este un om pe care ti-l doresti alaturi de voi in acea zi.

Intalnirea

Intalnirea la propriu cu fotograful este la fel de relevanta pentru cuplul de miri. Trebuie sa existe o comunicare fluida intre voi. Daca omul simti ca te inspira, daca simti ca cel care se prezinta drept fotograf este si om, profesionist in egala masura, care are experienta si te intelege cand ii expui asteptarile si viziunea ta despre nunta, atunci ai mai facut inca un pas spre a parafa o colaborare.

Comunicarea

Fotograful are un obiectiv indreptat spre mire si mireasa. Insa in cadrele acelea trebuie sa se expuna si o poveste. Fotograful are misiunea grea de a realiza prin fotografii insiruirea de evenimente si stari, de trairi si emotii ale acelei zile minunate. Desi sunt cadre statice, ele exprima mai mult decat am crede.

Asadar ai nevoie ca fotograful ales sa fie acea persoana cu care comunici foarte bine. Nu pentru a da indicatii, ci pentru a surprinde cadre uimitoare, unice, pentru a va pune pe voi in lumina perfecta si pentru a crea din albumul de nunta o arta.

Comunicarea este element crucial. El trebuie sa va inteleaga, trebuie sa va fie alaturi, sa va faca sa va simtiti confortabil si nu urmariti de un obiectiv agasant. Va face sa uitati ca el este personaj aparte si va provoaca sa va traiti sentimentele autentice in fata camerei.

Pare greu, dar nu imposibil; alegerea unui fotograf este mai degraba o provocare.