Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Despre aplicatiile de editare foto – cateva ganduri

Am citit la Gadgetel un articol foarte interesant despre cele mai bune aplicatii de editare foto si lucrul asta m-a pus putin pe ganduri. Traim intr-o lume in care pozele pe care le postam sunt exagerat de editate si uneori nici nu mai ajung pe retelele sociale fara sa fi trecut prin doua sau trei aplicatii de editare foto, iar acest lucru devine din ce in ce mai exagerat si cred ca lumea ar trebui sa ia o pauza si sa nu mai editeze pozele in exces.

Dar pana la urma de unde vine nevoia aceasta de a avea o viata perfecta in online?

Este dovedit aproape stiintific ca atunci cand afisezi o viata perfecta vei strange mii de like-uri si asta te va face mult mai popular. Mai ales daca esti sau vrei sa devii influencer ai nevoie de aceste numere pentru a putea colabora cu brandurile si in incercarea de a deveni unul dintre acele conturi perfecte de social media incerci sa afisezi o viata perfecta.

Asadar, motivele pentru care exista nevoia de a afisa o viata perfecta prietenilor de pe internet sunt de inteles, dar nu intotdeauna vor duce la rezultatul dorit.

Ne face bine?

De cele mai multe ori nu ne face bine deoarece ne mintim pe noi si la un moment dat realizam ca nu traim viata aceea si ne trezim la realitate cu multe frustrari. Acestea se pot traduce in multe ore de terapie, iar daca tragi o linie la final, beneficiile castigate nu le vor justifica pe acestea.

Principala problema pe care o vad aici este ca nu poti pacali oamenii la nesfarsit si la un moment dat, globul pe care ti l-ai construit se va sparge si oamenii vor vedea cum esti tu in realitate, iar acesta este un mod sigur sa isi piarda increderea in tine.

Ce poti face in schimb este sa te bazezi pe autenticitate si sa iti construiesti un brand personal din persoana care esti tu de fapt. In acest mod nimeni nu va putea sa iti demonteze imaginea sau sa te atace in vreun fel datorita singurului motiv ca esti chiar cine spui ca esti.

In concluzie, aplicatiile de editare foto si afisarea unei vieti perfecte in online nu ne fac neaaparat rau, dar trebuiesc folosite cu masura si este o linie subtire intre putina editare si exagerare.