Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

De ce sa iti cumperi un covor din lana si cum il intretii?

Covoarele au extrem de multe beneficii intr-o locuinta. Acestea izoleaza termic, izoleaza fonic si reusesc sa schimbe estetica incaperii,atata vreme cat sunt bine alese. Optiunile pe care le ai daca iti doresti un covor sunt uriase, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al culorilor. Ai de ales intre foarte multe materiale naturale si o multime de combinatii de materiale sintetice. Totusi, categoria de covoare lana ramane cea mai apreciata, iar motivele sunt numeroase:

  • Este un material non toxic si non alergic. Chiar daca este un material natural, nu permite dezvoltarea bacteriilor;
  • Poate sa purifice aerul din incapere. Foarte putina lume stie ca lana poate sa curete aerul de contaminatori precum dioxidul de nitrogen sau dioxidul de sulf. Acest lucru il face pentru o perioada foarte lunga de vreme. De cele mai multe ori, eficienta covorului este de pana la 30 de ani;
  • Rezista foarte multa vreme fara sa isi piarda aspectul. Lana este o fibra folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru realizarea de covoare, iar acest lucru este motivat de rezistenta ei. Exista inca o multime de covoare realizate in urma cu sute de ani, in ciuda traficului si a trecerii timpului. Practic, un covor de lana bine ingrijit poate sa fie lasat mostenire fara niciun fel de probleme;
  • Este usor de curatat. Murdaria si umezeala sunt captate la suprafata fibrei, ceea ce face covorul extrem de usor de curata prin simpla aspirare.

Beneficiile nu se opresc aici. Un covor de lana va controla umiditatea din incapaere, va izola foarte bine din punct de vedere termic si fonic, va regla temperatura din locuinta, facand-o mai racoroasa pe timpuol verii si mai calduroasa pe timpul iernii si va imbunatati izolarea fonica. Din punct de vedere estetic poti opta pentru absolut orice culoare si orice forma doresti, in conditiile in care diversitatea este una uriasa.

Cum ingrijesti covorul din lana?

Conform celor de la Startdecor, ingrijirea covoarelor de lana este destul de simpla. Este bine sa actionezi imediat, in cazul unui accident ( varsare cafea, mancare sau alte pete) si sa elimini umezeala cu un prosop de hartie. In mod uzual, este suficient sa speli covorul periodic, sa il aspiri si sa ai grija la solutiile pe care le folosesti. De cele mai multe ori, solutiile pentru curatarea covorului se afla printre sfaturile bunicii: otetul, bicarbonatul de sodiu si apa pot face adevarate minuni in curatarea covoarelor. Asigura-te ca ii oferi covorului o aspirare saptamanala si o spalare serioasa o data la cateva luni, iar acesta va rezista foarte multi ani fara probleme.