Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

De ce lumanarile sunt importante la botez

Dupa cum prea bine stim, unul dintre cele mai importante obiceiuri care trebuie respectat in cadrul unui botez este insasi aprinderea lumanarilor in Biserica de catre nasii copilului care se boteaza. Dar ce semnifica in mod concret lumanarile aprinse si de ce acestea nu trebuie sa lipseasca niciodata?
Motivul este unul foarte important, lumina acestora reprezinta insasi lumina credintei si deschiderea caii spirituale catre o viata crestineasca noua, curata si lipsita de pacate si de intuneric. Lumina lui Iisus Hristos, cel care s-a botezat si a murit pentru iertarea pacatelor tuturor crestinilor, o lumina care nu poate fi infranta de intunericul laicului.


Lumanarile folosite la botez joaca un rol extrem de important in viata sa spirituala viitoare. Dupa cum prea bine stim, semnificatia acestuia este legata de spalarea pacatului stramosesc, cel pe care Adam si Eva l-au savarsit atunci cand au fost alungati din Rai. Botezul iarta acest pacat si calauzeste sufletul noului nascut intr-o viata noua, curata, crestineasca, ghidata de lumina credintei si cea a dragostei fata de Iisus Hristos. Intunericul se alunga prin intermediul luminii acestor lumanari sfinte, iar cel mic se poate bucura in totalitate de iubirea lui Dumnezeu. Lumanarile sunt insasi un simbol al iluminarii, adevarului, traiului crestinesc si al credintei.
Botezul este cel mai important eveniment al vietii crestinesti, acesta reprezinta intoarcerea celui botezat catre lumina si adevarul credintei. Tocmai de aceea atunci cand alegeti lumanarile specifice acestui tip de moment trebuie sa aveti in vedere diferite aspecte cruciale pentru rolul pe care acestea il vor juca. In functie de culoarea trusoului de botez ales pentru cel mic puteti de asemenea sa achizitionati lumanari care sa se asorteze cu acesta si care sa se potriveasca si tematicii botezului.
Daca inainte, lumanarile de botez nu aveau un design foarte elaborat, in prezent putem achizitiona unele care sa se potriveasca atat cu tinuta micutilor cat si cu tematica concreta a evenimentului. In cazul in care doriti sa creati un botez perfect si de-a dreptul memorabil pentru toti cei care vor participa la acesta, tot ce va trebui sa faceti va fi sa explorati intreaga gama de produse regasite in cadrul Atelierelor Andini. Aici veti putea sa gasiti exact tipul de lumanari de botez care vi se pare cel mai potrivit pentru botezul celui mic, dar si multe alte produse care pot fi achizitionate de tinerele cupluri de parinti care vor sa organizeze pentru noul nascut un botez nemaintalnit.

Indiferent de tematica botezului, in cadrul Atelierelor Andini, puteti regasi cu siguranta un produs care sa se potriveasca perfect pentru cel mai important eveniment din viata unui prunc. Cu Atelierele Andini, organizarea botezurilor este mai usoara si lipsita de stres!