Please assign a menu to the primary menu location under menu

beautyDiverseRecomandari

De ce este necesar sa iti ingrijesti dintii?

Spalarea dintilor este una dintre cele mai importante proceduri de igiena, dar pe care multi o fac cel mai putin. Poti sa nu iti speli parul in fiecare zi, insa este necesar sa iti speli dintii in fiecare zi. Cavitatea bucala, in care se afla efectiv dintii, este cea mai infectata dintre toate organele corpului uman.

Ingrijirea orala inadecvata poate duce la consecinte grave. Desigur, functia cavitatii bucale include si auto-curatarea cu ajutorul lichidului salivar, dar acest lucru nu este suficient. Cert este ca, chiar si dupa periaj, pe suprafata dintilor incep sa se formeze placi de tartru. Acesta nu este un proces patologic, ci un proces fiziologic.

Placa isi indeplineste functiile specifice. Asadar, nu te increde prea mult  in pastele de dinti care promit ca blocheaza complet acest proces, ne recomanda un cabinet stomatologic Satu Mare. Placa este formata din mucus infestat cu microorganisme.

Dupa ce ai mancat, resturile alimentare se acumuleaza pe dinti, in special in zonele de contact interdental si in fisurile dintilor de mestecat. In combinatie cu placa, resturile alimentare formeaza o placa moale. Si in locul formarii placii dentare moi, apar carii teribile, adica, un  proces patologic care duce la distrugerea tesuturilor dentare dure.

Daca placa moale formata in spatiile interdentare nu este indepartata, atunci ea se transforma intr-o placuta tare si astfel, apar probleme. Placa dentara dura poate fi indepartata doar de catre un parodontist de specialitate. Daca nu este indepartata, atunci tesuturile moi din jurul dintelui vor fi implicate in procesul patologic.

Cum apare boala parodontala?

Practic, apare la cei care nu se spala bine pe dinti. In urma dezvoltarii acestui proces, dintii se desprind pur si simplu din gingii.  Mai mult, medicina moderna nu cunoaste modalitatile prin care se poate vindeca aceasta boala. Medicina moderna are un intreg arsenal de instrumente care nu pot decat sa-i opreasca progresia. Pentru a nu dezvolta o astfel de boala, dintii trebuie curatati de 2 ori pe zi, si acesta este minimul, iar aceasta procedura trebuie completata prin clatirea gurii dupa fiecare masa. Acum este la moda sa folosesti si guma de mestecat fara zahar pentru curatarea dintilor.

Cum sa iti perii dintii?

In primul rand, periajul dintilor se face cu peri medii. Trebuie curatate in directia de la rosu la alb, timp de cel putin 3 minute. Miscarile orizontale ale periutei de dinti in directia „inainte si inapoi” sunt utilizate numai la curatarea suprafetelor de mestecat. Cel putin o data pe zi ar trebui sa iti cureti dintii cu ata dentara. Cand iti cureti dintii si gingiile, ar trebui sa ai grija si de interiorul obrajilor si limbii. Si, nu uita sa vizitezi medicul stomatolog de cel putin doua ori pe an.

Clinica stomatologica

Principala functie a stomatologiei estetice este de a crea un zambet frumos, fara cusur. In timp ce stomatologia traditionala se ocupa de igiena, prevenirea si diagnosticul bolilor cavitatii bucale, estetica are ca scop imbunatatirea aspectului dintilor si a gingiilor. Face posibila remedierea, pornind de la defecte minore ale zambetului si terminand cu schimbari puternice in culoarea dintilor, distante crescute intre dinti, alinierea curburii si multe altele.