Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Cum se determina podeaua pentru un elevator – cu exemple

Sunt mai multe detalii care trebuie considerate atunci cand sunt cumparate elevatoare . Fiecare elevator doua coloane ar trebui sa fie ales in cunostinta de cauza.
Cand se instaleaza un lift cu doua coloane,  trebuie sa se verifice daca bratele sau placutele de contact bratelor se afla la acelasi nivel. Este recomandat intotdeauna sa se instaleze coloanele intr-o maniera care va determina ca placutele de contact ale cadrelor sa fie una langa cealalta. In cazul in care podeaua este perfect dreapta, atunci prin toate mijloacele, ar trebui sa se acorde o atentie deosebita zonelor de aderenta ale bratelor si zonelor de prindere ale coloanei pe podea. La final se va verifica din nou daca placile sunt egale.


Ce se intampla daca in podea exista o denivelare usoara?
Cele mai multe pardoseli din garaj vor fi inclinate. Daca se vor monta coloanele pe o podea inclinata este posibil ca bratele sa nu functioneze corespunzator. Acest lucru este foarte nesigur. Mai important decat fixarea in suportul ideal, coloanele trebuie sa fie paralele, iar elementele de fixare de pe brate trebuie sa fie cat se poate de apropiate de acelasi nivel pentru a functiona corect.
Se va presupune ca podeaua are o panta de 1 inch de la dreapta la stanga, partea stanga fiind pe coloana din dreapta. (Aceste instructiuni nu au legatura cu podelele inclinate spre spate, inclinarile laterale sunt cele pot afecta in mod dramatic inaltimea placutelor de fixare din cauza deplasarii laterale a bratelor de ridicare). Se va presupune in continuare ca, in scopul instalarii, latimea totala a unui elevator cu doua coloane este de 145 inch la exteriorul placilor de baza. Aceasta ar fi mai mica de 1/8 inch la fiecare picior. Aceasta podea ar putea fi usor perceputa ca o zona de etajare si nu este un suport bun pentru un elevator.
Avand in vedere acest exemplu este lesne de inteles de ce ar trebui sa se acorde atentie in momentul alegerii suprafetei pe care se va sprijini elevatorul pentru ca acesta sa functioneze in parametri normali si pentru a fi evitate in acelasi timp si toate accidentele.