Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Cum se curata corect o masina de spalat rufe?

Cum se curata corect o masina de spalat rufe?

 

Despre utilitatea unei masini de spalat rufe am tot vorbit si nu mai incape indoiala ca este unul dintre cele mai indispensabile aparate pe care trebuie sa-l aveti in casa dumneavoastra. Cu toate acestea, in ea introduceti rufe murdare care au foarte multe bacterii. Se recomanda curatatea masinii de spalat cel putin o data pe luna pentru a evita eventualele neplaceri precum mirosuri neplacute, rezultate mai putin eficiente de spalare sau infestarea cu bacterii. Nu uitati ca microorganismele/bacteriile va pot pune sanatatea in pericol si va recomand sa luati in seama acest lucru.

In continuare am sa va prezint pasii/etapele pentru o curatare cat mai eficienta si corecta. Informatiile sunt cat de poate de veritabile, multe dintre ele fiind recomandate de catre producatori. Pasii nu sunt deloc greu de realizat, iar acestia sunt in felul urmator:

  1. Curatarea cuvei reprezinta primul pas. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui detergent sau a unei solutii dedicata aparatelor electrocasnicelor pe care o regasiti fara probleme in comert de la diferite brand-uri. Se introduce solutia respectiva in cuva dupa care se porneste un program de spalare fara haine in interior la o termperatura recomandata de 60 de grade Celsius.
  2. Al 2-lea pas este sa scoateti masina din priza si sa consulati manualul de utilizare pentru a vedea daca producatorul recomanda ca unele locuri sa nu fie atinse. Dupa ce ati facut asta, luati un burete sau o laveta oarecare pe care o scufundati in solutie pentru a elimina resturile ramane dupa programul despre care am mentionat mai sus.
  3. Cea de-a 3 etapa presupune scoaterea recipientului pentru detergent. Dupa ce il scoateti, bagati-l intr-un jet de apa fierbinte cu ceva solutie sau sapun lichid. Este recomand sa-l lasati sa se usuce inainte sa-l introduceti inapoi.
  4. Pasul 4 reprezinta curatarea exteriorul masinii de spalat rufe. De asemenea, cu ajutorul unui burete/laveta impreuna cu solutie se sterge toata suprafata. Insistati mai ales in zona usii deoarece acolo se depun cele mai multe bacterii.
  5. Ultimul pas este optioa,l dar din punctul meu de vedere ar trebui urmat si acesta. Este vorba despre curatarea furtunurilor care se realizeaza in felul urmator: trebuie demontate cu grija dupa care se introduc intr-o solutie formata din apa calda si detergent lichid. Trebuie lasate acolo timp de 1-2 ore, dupa care asteptati sa se usuce complet inainte de montarea acestora inapoi.

  In concluzie, curatarea/igienizarea masina de spalat rufe ete foarte importanta pentru a evita eventualele neplaceri. Trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa urmati pasii mai sus mentionati pentru a efectua o curatare eficienta. Nu uitati sa faceti acest lucru cel putin o data pe luna.