Please assign a menu to the primary menu location under menu

Recomandari

Cum sa iti alegi perna

In mod concret, pentru a identifica cand este timpul sa iti schimbi perna exista cateva teste simple pe care le poti face acasa:

1)      Daca simti nevoia sa intrebi acest lucru este un prim semn ca ar trebui sa iti schimbi perna. Mai mult decat orice, o perna trebuie sa te faca sa te simti confortabil, daca nu se intampla asa este timpul sa o schimbi, asa ca poti incerca cateva perne de pe vmag.ro.

2)      Te trezesti cu dureri de gat dimineata? Corpul tau iti spune ca perna nu iti ofera suportul necesar.

3)      Perna are “cocoloase”? ideal ea ar trebui sa fie moale si sa aiba o suprafata continua, dca este necesar sa infoi de fiecare data perna pentru a o face confortabila atunci este timpul sa o schimbi.

4)      Perna este plata? Particule de praf, alergeni, piele moarta si acarieni se acumuleaza in perna ta de-a lungul timpului. Aceste particule ingreuneaza perna facand-o sa isi piarda forma si sa devina plata.

5)      Incearca testul indoirii: indoaie perna si tine-o asa pentru 30 de secunde, apoi da-i drumul. O perna buna ar trebui sa revina la forma initiala foarte rapid.

6)      Daca perna are pete sau miroase a mucegai atunci este clar timpul sa o schimbi.

Alegeti perna in functie de pozitia in care dormi in mod normal:

  • Cei care dorm pe o parte ar trebui sa opteze pentru o perna ferma, care sa umple distanta dintre ureche si umar.
  • Daca dormiti pe spate o perna de fermitate medie care te va ajuta sa iti protejezi capul si gatul.
  • Pernele moi sunt cele mai potrivite pentru cei care dorm pe burta.

 

Sfaturi utile:

  1. O perna buna ar trebui sa dureze in jur de 3 ani. – depinde foarte mult de umplutura – o perna de puf poate tine mai mult, dar o perna cu umpluturi sintetice nu va performa la aceeasi parametri 3 ani la rand. Dupa spalari repetate apare uzura normala, se lasa , materialul textil se ingalbeneste de la transpiratie.

 

  1. Folositi fete de perna si huse protectoare de fiecare data cand utilizati perna pentru a ii prelungi durata de viata.

 

  1. Spalati perna in conformitate cu intructiunile de pe eticheta. Pentru a face pernele cu puf sau pana mai pufoase puneti o minge de tenis in masina de spalat si in uscator.

 

  1. Asigurati-va ca uscati produsele din puf si pana foarte bine. In caz contrar se pot forma mucegaiuri.

 

  1. Schimbati asternutul pentru pat si fetele de perna in fiecare saptamana pentru a preveni inmultirea germenilor si a bacteriilor.

 

  1. In zilele cu soare aerisiti pernele in aer liber pentru a scapa de mirosuri.