Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Cum arată un cazan Liepsnele?

Atunci cand faci o investitie insemnata in ceea ce priveste incalzirea locuintei tale, ai face bine sa te informezi corespunzator si sa analizezi tot ce iti ofera piata. Alegerea unei centrale termice nu este chiar atat de usor pe cat pare pentru ca trebuie sa tii cont de o gramada de aspecte. Zona si modul in care este construita locuinta ta poate determina in foarte mare masura necesarul ei termic.

In ultima vreme, foarte remarcate au fost centralele Liepsnele, pentru calitatea lor impresionanta si eficienta de care au dat dovada. Ca sa te convingem in totalitate iti vom arata in cele ce urmeaza cum arata un cazan Liepsnele si ce ar trebui sa stii despre acesta pentru a-l folosi la capacitati maxime.

Structura cazanului

Cazanele Liepsnele sunt formate din 18 componente: regulator tiraj, sistem de ridicare cu role, clapeta de alimentare cu aer, tija regulatorului de tiraj, racord TUR, compartiment de preincalzire a aerului, racord pentru cosul de fum, cablu pentru ridicarea distribuitorului de aer, supapa de comutare lemne/carbune (doar la centralele universale) – instalat in spatele distribuitorului de alimentare cu aer, usa pentru alimentare cu combustibil, distribuitor de aer, combustibil, usa pentru eliminare cenusa, supapa de presiune, racord RETUR, telescop alimentare cu aer, baza din otel, platforma asezare cazan.

Toate acestea, cat si calitatea superioara a materialului folosit, fac ca centralele Liepsnele sa fie pe lista preferatelor tuturor clientilor. Insa, pentru a ne putea folosi de acestea in mod corect, sunt niste lucruri pe care ar trebui sa le respectam cu strictete.

Centrala trebuie sa fie amplasata intr-un loc special amenajat

E bine ca sa ne rezervam o camera intreaga pentru a amplasa centrala, camera la care sa ne gandim inca de cand ne proiectam locuinta. Aceasta camera trebuie sa aiba cel putin 210 cm inaltime, podeaua sa fie din beton, dimensiunea mai mare de 4 mp si separata de incintele rezidentiale incalzite.

Regulatorul de triaj

In cazul cazanelor Liepsnele trebuie instalat un regulator de tiraj al fumului daca tirajul este mare. Trebuie subliniat faptul ca regulatorul de triaj nu este inclus in echipamentul cazanelor. Cazanul necesita un canal de conducere a gazelor spre cos, orizontal, astfel incat condensul format sa nu intre in centrala. Racordul dintre central si cosul de fum trebuie sa fie orizontal si nu mai lung de 150 cm sau mai scurt 20 cm, bine sigilat si izolat.

Cosurile de fum

Si acestea reprezinta un aspect destul de important in ceea ce priveste centralele, un aspect care este deseori ignorat de majoritatea oamenilor. Cosurile de fum trebuie sa fie alcatuite dupa 2 mari criterii importante.

 

  1. Diametrul interior al cosului de fum – poate sa fie mai mare cu 10% sau egal cu diametru racordului de gaze arse al centralei pe care o detineti sau doriti sa o achizitionati.
  2. Inaltimea cosului de fum – trebuie sa fie mai mare cu cel putin 0.5 m decat inaltimea coamei casei, dar nu mai putin de 6m inaltime, de la racordul centralei in sus.

Toate acestea fiind spuse nu-ti mai ramane decat sa-ti alegi din timp cel mai potrivit model de centrala Liepsnele pentru casa ta.