Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Containere plastic asigura transportul de la producator la imbuteliere

De multe ori ma gandesc cum s-ar transporta marfurile lichide fara containere plastic.
Imi amintesc si acum cisterna de lapte, care venea din sat in sat sa colecteze de la oamenii care erau obligati sa dea lunar o anumita cota pe lucru de nimic si cativa pumni de tarate…
Soferul se urca pe scarita aceea din aluminiu, prindea bidoanele grele ridicate de doi oameni si le golea in cisterna. Cu siguranta ca seara il durea spatele ingrozitor. Se vorbea ca anumiti oameni, exasperate de sistem punea apa in lapte si acum ma gandesc ca tot laptele era compromis amestecandu-se in cisterna. Daca acest lucru era adevarat si ar fi existat containere din plastic prevazute cu capac, atunci numai cantitatea din containerul respectiv ar fi fost de calitate inferioara.


Atat in industria produselor lactate, cat si a vinurilor sau a bauturilor racoritoare exista producatori mici, care apeleaza la altii pentru imbutelierea lichidelor. Cisterna ar insemna amestecarea laptelui de la mai multi fermieri si atunci nu mai exista raspundere fata de calitatea produsului, in timp ce containerul etichetat cu numele fermei si al proprietarului ar duce direct la cel care trimite produse contrafacute sau de calitate indoielnica.
Nevoia de containere din plastic este prioritara toamna si in gospodariile oamenilor. Prevazute cu capac, furtun si robinet sunt mult mai sigure decat butoaiele care emit adesea gaze ce sunt fatale oamenilor care intra in pivnite. Containerele pot fi montate si afara, intr-o sura si in ele se poate pune mustul de struguri, vinul, iar cand sta din fiert, cu ajutorul robinetului poate fi imbuteliat in sticle.
Acest sistem de ambalare-pastrare a lichidelor este cel mai eficient.
La fel de util este un container celor care au zeci sau sute de stupi si sunt producatori de miere. Adesea nu mai stiu in ce vase sa puna produsul dupa centrifugare fiindca nu poate fi pus de la inceput in borcane destinate comercializarii. Un container ales in functie de capacitatea de productie ia de pe umerii apicultorului grija depozitarii produsului.
In ambalajul de plastic prevazut cu picioare stabile, roti sau sine mierea este 100% securizata si nu se va varsa nici in momentul ambalarii in borcane mai mici, fiindca acestea se fixeaza la gura robinetului, astfel ca pierderile vor fi nule.
Marfuri lichide sunt o multime: lapte, smantana, vin, must, miere, otet de mere, suc de rosii. Fara containere sigure din plastic, prevazute cu capac ar fi greu sa se faca manipularea lor. Nu avem atatea cisterne, cate marfuri lichide avem, mai ales acum ca economia a luat amploare si se produce orice. Viziunea omului modern este aceea de a-si simplifica munca, iar aceste ambalaje corespund 100% acestui deziderat. In cisterne incarcarea lor este migaloasa, ia mult efort, in plus, dupa cum spuneam la inceput se pot amesteca produse din mai multe surse calitatea lor fiind diferita. Containerul nu necesita golire imediata ca o cisterna. El poate fi dus intr-un punct de desfacere si ridicat dupa golirea lui de catre clientii care se autoservesc. Asa sunt eliminate: eforturile depuse pentru incarcarea cisternei, cheltuielile cu vasele necesare aducerii lichidelor la cisterna, operatiunea de golire a cisternei si prezenta altor vase la destinatie in care sa fie pus lichidul.
Containerul se dovedeste cel mai eficient ambalaj pentru lichide.