Please assign a menu to the primary menu location under menu

Copii

Cele mai importante tips-uri in alegerea jucariilor pentru copii

Industria de jucării copii a fost și este în continuare un gigant pe care părinții încearcă să îl țină sub control. Dacă nu din cauza banilor, sigur din cauza siguranței copiilor lor. Părinții moderni sunt mai îngrijorați de calitatea materialelor din care sunt confecționate jucăriile și de pericolele la care sunt expuși copiii în timp ce sunt implicați activ în sesiunile de joacă. Indiferent dacă este vorba de jucării de plus, preferata fiind gama de ursuleti de plus,  sau de plastic, acestea nu trebuie să ne expună copiii unor riscuri de accidentare. Ce tip de  jucarii fete si jucarii copii trebuie să evităm?

Jucării de plus sau jucării ce contin părți componente mici?

Dacă în timpul sesiunii de cumpărături, copilul tău este foarte încântat de un anume produs, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să consulți eticheta pentru a identifica limita de vârstă pe care trebuie să o îndeplinească micuțul tău. Foarte multe jucării, chiar dacă sunt păpuși, mașini sau console interactive, devin din ce în ce mai generoase în ceea ce privește componentele de mici dimensiuni.

Jucăriile de tip LEGO, Puzzle sau chiar anumite seturi de creativitate cum ar fi desenul sau pictura pot fi periculoase pentru copilul tău. De cele mai multe ori, aceste jucării ajung să fie băgate în gură sau aruncate prin camera de joacă a copilului. Tu, în calitate de părinte trebuie să fii conștient că orice jucărie va intra în contact cu toate părțile corpului copilului tău. Poate părea hazliu, dar micuțul sau micuța ta va călca pe jucării, se va rostogoli, le va arunca pe jos, le va bagă din nou în guriță.

Jucării cu sunete puternice

La vârste fragede, copilul tău poate fi foarte ușor influențat din punct de vedere comportamental de foarte mulți factori pe care i-am considera inofensivi. Multe jucării care ar trebui să atragă și să țină copilul ocupat prin sunete sunt de obicei generatoare de decibeli mult mai mulți decât limita prevăzută pentru siguranța copilului tău. Aici se includ chiar și acele jucării pentru adormit copiii. Limita de 50 de decibeli nu trebuie depășită, auzul celor mici fiind foarte sensibil.

Jucarii ce au in componenta plumb

Mare atenție la metalele sau componentele toxice care sunt folosite la fabricarea jucăriilor. De cele mai multe ori, plumbul, care este un metal toxic, este regăsit în jucăriile ieftine care nu sunt etichetate că fiind sigure. În contact cu pielea, plumbul poate fi foarte ușor absorbit în organism, mai ales atunci când copilul tău are tendința de a ronțăi tot ce prinde în mână.

insecticid mospilan