Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Ceasuri mecanice argumente pro si contra

Unele dintre cele mai cunoscute ceasuri sunt cele mecanice. Exista o lista cu argumente pro si contra ceasurilor mecanice realizata de profesionisti pe care acest articol o va prezenta in detaliu.

Pro ceasuri mecanice

Ceasurile mecanice nu au baterie. Pentru ca este un ceas mecanic, functioneaza doar prin mecanismul sau nu este nevoie sa fie dus la bijutier sau ceasornicar pentru ca schimba bateria. Cand ceasul se opreste va fi doar intors.

Un detaliu important mai ales pentru ceasuri dama este faptul ca unele modele sunt mai silentioase comparativ cu ceasurile cu quart.

Mecanismul si munca din jurul unui cea mecanic sunt cele care genereaza atractia. In interiorul ceasului mecanic sunt rotite mici si arcuri care lucreaza impreuna pentru a arata timpul. Desigur, nimeni nu le vede dar fac parte din magie. Un fabricat de ceasuri petrece ore intregi pentru a perfectiona mecanismul care este ascuns ochilor. Persoanele care apreciaza ideea de lucru facut cu mana vor opta tot timpul pentru un ceas mecanic.

Pentru unele persoane modul in care arata un ceas mecanic este tot ceea ce conteaza. Sunt mai multe elemente specifice ceasurilor mecanice consacrate pe care utilizatorii le adora si acestea sunt si cele care atrag in categoria ceasuri barbati.

Contra ceasuri mecanice

Au nevoie de reglare periodica. Aceste ceasuri vor fi reglate la o perioada prestabilita de timp pentru ca altfel se vor opri din functionare. Este recomandat ca un astfel de ceas sa fie intors o data pe zi. Asa cum s-a spus mai sus sunt si unele persoane care prefera acest lucru insa pentru multi poate fi deranjant.

Ceasurile mecanice nu sunt prietenoase cu mediu. Deoarce aceste ceasuri arata timpul cu ajutorul unor rotite si unor arcuri metalice, cele mai multe nu sunt biodegradabile si nici procesul prin care sunt fabricate nu este foarte prietenos cu mediul inconjurator.

Din fericire cele mai multe tipuri de ceasuri au fost facut epentru a sustine mediul insa mai sunt si producatori care nu tin cont de toate detaliile in ceea ce priveste caracterul cat mai ecologic al productiei.