Please assign a menu to the primary menu location under menu

Recomandari

Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de vergeturi

De vergeturi a auzit toată lumea, iar marea majoritate a femeilor le au pe corp. Ce sunt vergeturile de fapt și cum poți preveni apariția lor sunt întrebările pe care orice femeie și le pune. Din ce în ce mai multe femei încearcă tot felul de metode de tratament vergeturi din dorința de a avea un corp uniform. Cele care au încercat tratament laser vergeturi sau tratament laser cicatrici sunt cele mai mulțumite și au ales să împărtășească cu noi lucurile esențiale pe care orice femeie trebuie să le știe înainte de a apela la o astfel de procedură.

Ce sunt vergeturile și cum se formează?

Corpul uman este protejat de piele care are trei straturi principale: epidermul care este la exterior, dermul care se află la mijloc și țesutul subcutanat care este cel mai adânc strat.

Vergeturile sunt cicatrice de formă liniară rămase în urma rupturilor fibrelor elastice ale dermului și al reducerii colagenului. De obicei, acest lucru se întâmplă în zonele în care corpul depozitează grăsimea: abdomen, sâni, brațe, picioare și fese și pot apărea în orice moment al vârstei. Principalele cauze care duc la apariția vergeturilor sunt: obezitatea, pubertatea, diabetul, pierderile sau creșterile bruște în greutate sau graviditatea.

Vergeturile sunt de două tipuri: vergeturi roșiatice, cele nou apărute care au șanse să dispară și vergeturile de culoare albă, care sunt permantente.

Pe măsură ce dermul se întinde, epidermul, stratul superior al pielii, se întinde și el și permite evidențierea urmelor roșii ce s-ar format în interiorul pielii. După vindecarea acestor leziuni, pe corpul uman rămân cicatrice cu câteva tonuri mai deschise decât culoarea naturală a pielii. Vergeturile albe, cele permanente, apar după procesul de refacere a țesutului, prin producția scăzută de melanină și celule melanocite, care sunt celule pigmentare.

În zonele afectate de vergeturi, tegumentele sunt foarte subțiri, fine, iar la atingere, suprafața pielii este încrețită și ușor denivelată. Din punct de vedere medical, vergeturile nu reprezintă o amenințare, dar din cauza aspectului inestetic, pot provoca un disconfort psihic.

 

Cum poți evita formarea vergeturilor?

Tratamentul cu laser este cel mai eficient tratament pentru indepartarea vergeturilor. Insa, pentru a le putea previne este necesar sa urmezi urmatoarele sfaturi:

  • Evitarea expunerii îndelungate la soare, pentru ca radiațiile solare slăbesc fibrele de colagen.
  • Urmarea unei diete bogată în proteine, care sunt esențiale pentru fermitatea și refacerea pielii.
  • Evitarea modificării volumului corpului brusc, cum ar fi slăbirea sau îngrășarea.
  • Consumarea de alimente ce conțin vitamina C, A și zinc, care au un rol important în acest sens.

Tratamentul cu laser ajută la înlăturarea impurităților pielii și a celulelor moarte, ajutând refacerea și regenerarea pielii, redându-i aspectul natural omogen.