Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Ce psiholog alegem

Vin momente in viata fiecaruia dintre noi cand ajungem sa clacam. Toti avem probleme pe care resuim sau nu sa le depasim. Fiecare om are un anumit grad de reactie in fata problemelor care il coplesesc. Sunt persoane puternice care trec si singure peste anumite situatii. Dar, exista oameni care, in loc sa depaseasca un impas, se afunda si mai rau in acesta. Astfel, de cele mai multe ori se instaleaza depresia.

Ce este depresia? Depresia este o tulburare psihica, des intalnita la oameni din toate paturile sociale. Aceasta nu tine cont de varsta sau sex, desi, conform specialistilor, se pare ca este mai frecventa in randul femeilor. Principalul simptom afisat de persoanele care au depresie este tristetea excesiva, pe perioade lungi de timp. In plus, se poate instala si o stare permanenta de anxietate. Acest lucru are ca si efecte lipsa integrarii normale a individului in mediul in care traieste.

Cei care sufera de depresie se simt coplesiti de absolut orice, indiferent de situatia momentului respectiv. Devin irascibili sau apatici. Adesea, aceste persoane incep sa planga chiar si fara motiv. Scade simtitor stima de sine dar si increderea in oamenii din jur. Oamenii care au depresie considera ca nimeni din jur nu ii intelege si nu ii poate ajuta.
Efectele daunatoare ale depresiei nu se opresc doar la stari mentale ci afecteaza si fizic.

Adesea, cei care sufera de depresie incep sa piarda foarte mult in greutate sau, din contra, sa ia multe kilograme in plus. Mai mult, se instaleaza oboseala si lipsa frecventa a somnului. De aici pot sa apara foarte multe boli ale inimii, ficatului ajungand-se pana la maladii grave.

Sunt, de asemenea, intalnite cazuri frecvente de depresie la femeile care au nascut. Se numeste depresie post-partum si poate sa treaca de la sine dupa perioada de acomodare a mamei cu noul-nascut sau se poate agrava si atunci este nevoie de ajutor de specialitate.
Lupta cu depresia este destul de grea. Multi oameni nici nu constientizeaza ca sufera de asa ceva. Si mai multi nu vor sa recunoasca, deoarece, din cauza lipsei de informatie, si cei din jur vor avea tendinta de a-i arata cu degetul, de a-i stigmatiza si a-i judeca.

Atunci cand ne aflam in situatia de mai sus sau cunoastem pe cineva care sufera de depresie trebuie, numaidecat, sa cautam ajutor de specialitate. Odata acutizata, depresia se vindeca destul de greu, necesitand adesea chiar si tratament medicamentos sau internare la spitale de psihiatrie. Oamenii depresivi nu sunt nebuni. Sunt oameni care sufera, care si-au pierdut increderea in ei insisi.

Daca sunteti in aceasta situatie puteti apela la Florentina Matreata, un psiholog Bucuresti cu o experienta vasta in tratarea unor astfel de cazuri. Metoda doamnei psiholog este extrem de buna si cazurile rezolvate sunt foarte multe. Este acel psiholog care va incerca sa stabileasca o legatura cu fiecare pacient in parte, tratand toate cazurile cu maxima seriozitate dar si empatie. Prin sedintele efectuate la cabinet, persoanele cu acest diagnostic vor ajunge sa se redescopere, sa isi recastige stima de sine, sa se simta mai bine si sa se reintegreze in societate.