Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Ce pasi am urmat cand mi-am achizitionat si instalat centrala pe lemne?

De curand mi-am achizitionat si instalat o centrala de la Stropuva, pentru ca am vrut sa aleg ceva de calitate pentru locuinta mea. Prietenii care vin la mine ma intreaba mereu cum am ajuns la aceasta decizie? Daca mi-a fost greu sa ma decid? Cum am stiut de ce centrala voi avea nevoie pentru a fi potrivita locuintei mele?

E adevarat, nu mi-a fost prea usor sa ma decid ce tip de centrala ar trebui sa folosesc, insa dupa multe cercetari am ajuns la concluzia ca trebuie sa aleg un model pus la dispozitie de centrale Stropuva, pentru ca pareau sa aiba un feedback foarte bun si garantia ca vor functiona perfect pentru o buna perioada de timp. Insa, pana sa iau aceasta decizie, a trebuit sa tin cont de anumite lucruri:

1. Sa las o camera speciala pentru amplasarea centralei

Inca de cand am facut proiectul pentru viitoarea mea casa am stiut ca vreau sa o incalzesc cu ajutorul unei centrale pe combustibil solid. Stiam ca pentru acestea, este nevoie de o camera speciala in care sa fie amplasata centrala si toate celelalte ustensile necesare. Acesta este principalul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere inca de cand construiti casa.

2. Mi-am calculat necesarul termic al locuintei

Chiar daca primul pas a fost sa las o camera speciala pentru centrala, asta nu a fost tot. A trebuit sa tin cont de multe lucruri si cand am construit casa, unul dintre acestea fiind izolatia termica. Pentru ca pe timpul iernii caldura sa se pastreze in interiorul locuintei, aceasta trebuie sa fie foarte bine izolata.

Toate acestea fiind spuse, am trecut la pasul cel mai important, la calcularea necesarului termic al locuintei mele. Exista foarte multe formule de a calcula necesarul termic al locuintei tale, cand am cautat pe internet, cred ca am gasit vreo 5-6. Asa ca am inceput sa ma intreb daca exista sau nu o formula de calcul clasica si corecta tinand cont de parametrii respectivei locuinte, care sa redea necesarul de caldura exact? Si care este cea mai corecta formula? Cautand am gasit urmatoarele exemple: Camera de zi: 26 mp, Inaltime: 3,5 m, Necesar caldura: 50 W/m3. Formula de calcul: 26mp x 3,5m inaltime = 91 m3. Necesar pentru camera de zi: 91 x 50 = 4550W.

3. Mi-am ales un instalator priceput

Pentru ca am simtit ca problema cu necesarul termic al locuintei ma depaseste, am stiut ca e cazul sa apelez la un instalator. Acesta mi-a calculat necesarul termic si mi-a spus de ce centrala as avea nevoie.

Este foarte important sa apelam la ajutor specializat in astfel de momente. Instalatorul a instalat centrala exact dupa manualul tehnic, respectand intru totul cerintele de acolo. Daca vreti ca centrala sa functioneze impecabil si sa nu aveti probleme, este foarte important sa respectati toate instructiunile care nu sunt puse degeaba acolo!

Am ales Centralele Stropuva pentru ca feedback-ul pe care acestia il aveau de la clienti mi-a oferit incredere in ei si am realizat ca sunt o firma de incredere!