Please assign a menu to the primary menu location under menu

BucatarieDiverse

Ce este de stiut despre dieta Dukan

Ce este de stiut despre dieta Dukan

Dieta Dukan este una din cele mai faimoase si urmate diete din lume, in special de femeile din Marea Britanie. Aceasta a fost testata chiar si de vedeta Kate Middleton, inainte de nunta cu printul William, aceasta functionand perfect. De asemenea, pana si modelul Gisele Bundchen si cantareata Jennifer Lopez au apelat la ea, pentru a scapa de acele kilograme in plus asimilate mai ales in timpul sarcinii.

Dieta Dukan promite o scadere in greutate treptata care este urmata de mentinerea unei greutati constante pentru o lunga perioada de timp, uitand astfel de grija calcularii caloriilor, datorita unui program care nu se bazeaza pe acest principiu.

Care sunt principiile unei diete Dukan?

Nutritionistul care a lansat aceasta dieta se numeste Pierre Dukan si a lansat regimul care ii poarta numele acum aproape 20 de ani. Acesta a studiat mult fenomenul regimului si a pornit de la ideea ca organismul poate pierde in greutate cel mai bine printr-o dieta asociata cu alimentatia pe care o aveau oamenii acum foarte mult timp, in perioada oamenilor pesterii. In acest fel femeile moderne trebuie sa se intoarca la origini si sa obtina metabolismul initial. Aceasta dieta are 4 faze, ce trebuie respectate cu strictete, descopera Dieta Dukan pas cu pas.

Dieta Dukan este bazata pe o cantitate de proteine foarte mare, in proportie de 70%. Cele mai recomandate sunt cele pure, precum carnea, ouale si lactatele. Aceste proteine sunt procesate mai greu in organismul uman iar arderile vor fi mult mai puternice decat in cazul unor grasimi sau carbohidrati. De asemenea, proteinele raman mai mult timp in stomac si astfel pe perioada digestiei corpul se va simti satul pentru o perioada mai mare de timp. Pe langa acest consum de proteine, un alt principiu al dietei este eliminarea grasimilor si a carbohidratilor. In acest sens, nu se poate scapa de grasimi, pana nu se opreste sursa si consumarea acestor grasimi. Carbohidratii, chiar daca determina secretia de insulina, el incurajeaza de asemenea si depozitarea de grasimi in tesut, care duce la ingrasare.

Pentru a putea diminua cat mai mult riscurile dietei Dukan, este important consultul unui nutritionist care poate analiza istoricul medical si poate observa daca exista restrictii in dieta care urmeaza a fi urmata.