Please assign a menu to the primary menu location under menu

Recomandari

Ce buget să atribui fotografului de nuntă?

Fie că organizaţi o nuntă mai restrânsă sau, dimpotrivă, o nuntă de amploare, tot înaintând cu pregătirile, veţi observa că tinde să fie o afacere foarte costisitoare, aşa că fiecare ban va începe să conteze foarte mult. Este foarte posibil să fiţi nevoiţi să ajungeţi la un compromis. Totuşi, sunt aspecte unde puteţi reduce bugetul, aşa cum sunt aspecte şi unde nu este tocmai indicat să tăiaţi bugetul. Explicaţia este foarte simplă. Un buget mai mic poate înseamna o calitate îndoielnică.

Venind vorba de o calitate slabă a produselor sau a serviciilor, trebuie să vorbim şi despre cât costă un fotograf de nuntă. Ca în cazul multor alte aspecte, există variaţii masive între preţurile percepute de fotografi. Puteţi obţine un serviciu de fotografiere pentru câteva milioane sau pentru câteva zeci de milioane. Depinde de bugetul cuplului, dar depinde şi de cât de mult un cuplu preţuieşte fotografia. La urma urmei, nunta trece, dar fotografiile rămân.

În general, fotografii care oferă servicii la preţuri mici, fac asta din anumite motive – fie nu sunt suficient de buni, nu sunt foarte experimentaţi, fie nu desfăşoară o afacere legitimă. În general, o afacere legală în domeniul fotografiei este destul de scumpă, întrucât necesită echipamente de cea mai bună calitate, echipamente de rezervă, cursuri de formare, un software adecvat şi multe altele. Toate acestea adunate conduc spre servicii care la prima vedere nu par tocmai ieftine.

Poate că doriţi să optaţi pentru un fotograf nuntă Suceava şi nu ştiţi dacă bugetul se justifică ori nu, dacă este cazul să acceptaţi un compromis ori să continuaţi să căutaţi un alt fotograf. În principal, dacă ştiţi că un fotograf este profesional – poate că l-aţi întâlnit la nunta unor prieteni şi aţi observat cum îşi desfăşoară activitatea, poate vi s-a recomandat de către un coleg sau pur şi simplu v-a făcut o impresie foarte bună prin prezentare, prin site şi prin experienţa sa – şi vă înţelegeţi de minune cu el, însă tariful perceput este mai presus de buget, atunci luaţi-vă un scurt răgaz şi găsiţi o modalitate de a vă permite acest fotograf. Şansele sunt ca peste 10 ani când veţi răsfoi albumul de nuntă, nu veţi regreta decizia pe care aţi luat-o, indiferent că a presupus să cumpăraţi o pereche de pantofi mai ieftină sau să eliminaţi o mică surpriză din programul petrecerii de nuntă.