Please assign a menu to the primary menu location under menu

DiverseRecomandari

Ce alegem intre Premiere Pro, Sony Vegas, Pinnacle Liquid si Davinci Resolve

Sunt mai multe programe dintre care puteti alege daca va doriti sa editati un clip cat mai bine. Sony Vegas este o solutie pe care o puteti considera. Acesta este unul destul de simplu de folosit, editarea facandu-se foarte rapid. Timeline-ul este destul de ciudat in comparatie cu celelalte programe, dar cu toate acestea este usor de inteles. El are niste probleme in ceea ce proveste partea de randat. Daca faceti un test intre Premiere Pro si Sony Vegas, veti vedea niste diferente clare in ceea ce priveste calitatea clipului pe care il veti obtine. Acesta este un dezavantaj destul de mare al Sony Vegas.

Premiere Pro este un program foarte bun, el fiind in acelasi timp si unul mult mai complex. Are multe efecte standard, precum si multe tranzitii dintre care utilizatorul poate sa aleaga. El mai are si un timeline prietenos si foarte multe scurtaturi la indemana, de aceea editarea se va face destul de rapid in acest caz. Randatul se va face in timp real, acest program venind si cu suport CUDA. Aceasta optiune injumatateste practic timpul de export al fisierului, de aceea treaba va fi terminata intr-un timp mult mai scurt. Una dintre problemele pe care le veti observa in schimb la

Premiere Pro este ca se intampla sa se blocheze daca nu ai un calculator profesional, denumit workstation, care face fata cu brio proceselor din Premiere Pro. In cazul in care esti in cautarea unui calculator mai bun, care sa-ti salveze ore bune si nu stii ce producator sa alegi, unde gasesti cele mai bune oferte, iti recomand un hp workstation de la Server Config. Acest lucru este destul de incomod, mai ales atunci cand editati foarte mult la un clip. Cel mai des se intampla sa se blocheze atunci cand dati fuse. Daca va doriti alte plugin-uri pentru acest program, ele sunt destul de costisitoare.

Pinnacle Liquid este un alt program pe care il puteti incerca. Acesta nu este in schimb un program foarte rapid, iar importul de fisiere poate dura o perioada de timp. Cu toate acestea insa, la celelalte capitole sta destul de bine. Cel mai mare plus este randatul in timp ce editati un anumit clip. Un alt avantaj al acestui program este ca salveaza in timp real tot ceea ce faceti, de aceea, in momentul cand se blocheaza, nu veti mai avea nici o problema.

Un ultim program de editare destul de des folosit de multi este Davinci Resolve. Acesta are o multime de functii interesante, dar si utile pentru cineva care obisnuieste sa editeze diverse clipuri. El este destul de interesant, dar si permisiv pe colorizare, de aceea puteti lucra cu 10 biti. Acest program este perfect pentru cineva aflat la inceput de drum cu editarea.