Cazi de baie

Cazile moderne sunt disponibile intr-o gama de forme si modele atat de larga, incat alegerea celei mai potrivite reprezinta o adevarata provocare. Fie ca e vorba de cazi stanard, alte tipuri de cazi sau cabine de dus, trebuiesc stabilite anumite aspecte, precum: bugetul disponibil, spatiul alocat, culoarea, materialul, forma, etc.

Cazile pot fi realizate din fonta, otel, tabla smaltuita, plastic, fibra de sticla, acril, sau (de ce nu?) din lemn.

cazi moderne

Pentru alegerea celui mai potrivit material, trebuiesc luati in calcul alti factori, precum: rezistenta, confortul, durabilitatea, intretinerea, curatarea, montarea.

Cazile din plastic, fibra de sticla sau acril au un grad mare de flexibilitatea al design-ul, putand fi modelate in diferite forme. Apa este pastrata la temperatura dorita pentru mai mult timp. Montarea, transportul si manipularea acestora se face cu usurinta, datorita greutatii reduse. Aceste aspecte pozitive implica si cresterea pretului de achizitie in comparatie cu cele din materiale metalice. Un alt aspect negativ il constituie intretinerea acestora, fiind usor deteriorabile la curatarea cu produse abrazive. Din aceasta categorie, cazile din acril sunt cele mai scumpe, dar sunt si cele mai rezistente, usor de intretinut si reparat.

cada

Din punct de vedere al costului, cazile din otel, acoperite cu straturi fine de email portelanat, sunt alegerea ideala. Costul scazut insa, presupune  o serie de aspecte negative, precum: apa se raceste repede, suprafata se zgarie sau ciobeste usor, greutatea mare conduce la montarea si instalarea acesteia cu eforturi destul de mari.

cada baie

Cazile din fonta sunt de asemenea emailate, iar spre deosebire de cele din otel sunt mai durabile si rezitente la impacturi. Sunt cel putin la fel de greu de instalat si montat, dar mai prezinta inca un avantaj: dupa incalzirea materialului, temperatura apei ramane constanta un timp mai indelungat.

cada modern

Daca aspectul estetic este cel mai important la achizitionarea unei cazi, atunci recomandare se indreapta spre cele din polimeri. Aceste sunt copii estetice ale celor din marmura, granit sau inox, si sunt disponibile intr-o gama larga de culori. Sunt foarte costisitoare si au o valabilitate foarte mica. Gelul special care acopera polimerul se exfoliaza in timp, afectand si materialul de baza. Producatorii nu ofera garantii foarte mari, deoarece acestea se crapa destul de usor si repede.

cada moderna

Specialistii din domeniu combina diferite materiale, in incercarea de a realiza un model care sa intruneasca doar aspectele pozitive ale acestor tipuri. Se pare ca in prezent, cea mai reprezentativa performanta o reprezinta o cada din otel emailat cu portelan ce cantareste jumatate din greutatea celei de fonta, iar in plus, ii pastreaza avantajele.

cazi

Pe langa material, mai este de mentionat si forma pe care o iau cazile. Pe langa formele dreptunghiulare, patrate, rotunde sau traditionale, acestea adopta modele din ce in ce mai inovatoare, precum forme de scoica, inimioare, etc. Culorile variaza si ele in ritm cu formele, acestea putand fi chiar si combinate intre ele, in mod simplu sau cu reprezentari si modele.

cazi baie

Un alt aspect important in ceea ce priveste cazile, este prezenta accesoriilor. Suportii speciali pentru accesibilitate, depozitare si functionalitate sunt deja banalitati. La moda este hidromasajul sau chiar televizorul.

You can leave a response, or trackback from your own site.


Un comentariu pentru “Cazi de baie”

  1. Marius says:

    nu va suparati m-ar interesa la ce pret este cada asta rotunda cu coada aia asa ridicata in sus ca o coada de peste?astept raspuns va multumesc

Trimite un comentariu