Please assign a menu to the primary menu location under menu

Copii

Cand mergi cu copilul la psiholog

Cand mergi cu copilul la psiholog

Orice parinte tinde sa ofere tot ceea ce este mai bun si mai productiv pentru educatia si buna dezvoltare a copilului. Fiecare dificultate pe care acesta ar putea sa o prezinte in primii ani ai sai de viata necesita o foarte buna gestionare si o implicare considerabila.

In calitate de parinte ai obligatia de a observa fiecare schimbare sau transformare prin care trece cel mic si de a face tot ceea ce se poate pentru ca acesta sa poate avea o crestere cat mai normala. Cu toate acestea, exista si suficiente situatii in care nu mai depinde atat de mult de tine si de puterea ta de a controla tot ceea ce se petrece. Acestea sunt momentele in care trebuie sa recunosti ca este necesar un ajutor de specialitate.

In acest sens, importanta oricarei forme de consiliere psihologica copii devine una foarte insemnata. Un psiholog stapaneste o tehnica speciala de gestionare a situatiilor si starilor emotionale mai complicate prin care poate sa treaca un copil.

Iata care sunt principalele semne care ar trebui sa te ingrijoreze la copilul tau!

  1. Are temeri excesive

Este cunoscut faptul ca un copil are anumite temeri fata de unele situatii specifice varstei lor. Atunci cand aceste frici devin tot mai amplificate si uneori chiar fata de anumite lucruri care ar trebui sa fie percepute de el ca fiind cat se poate de firesti poate insemna in mod clar ca exista o problema mai delicata.

Atat pentru parinte, cat si pentru copil este foarte dificil sa gaseasca o cale concreta de a remedia o astfel de stare, solutia fiind doar ajutorul unui specialist care are capacitatea de a intelege intregul fond emotiv care sta la baza si sa caute, astfel, o cale de rezolvare.

  1. Intarzieri in dezvoltarea vorbirii, limbajului

Aceasta este o situatie destul de frecventa, cu care se intalnesc foarte multi parinti. Nu este cazul de mare ingrijorare, insa este absolut necesar sa se ia masuri cat mai rapid. In mod normal, remedierea problemelor de limbaj trebuie sa aiba loc in perioada prescolara.

Asadar, parintii care sunt de parere ca acest lucru se poate rezolva in timp, de la sine, ajung sa descopere ca s-au inselat. Odata ce timpul trece, aceste deficiente se pot amplifica si devin cu mult mai greu de gestionat si corectat.

  1. Scaderea performantelor scolare

In momentul in care un parinte observa ca cel mic nu mai ofera aceleasi rezultate din punct de vedere scolar si ca notele sale au devenit mai mici ca inainte trebuie sa realizeze intai de toate ca exista o cauza care a condus la acest fapt. Reactiile agresive si de fortare fata de copil nu vor face altceva decat sa determine o situatie mai grava.

  1. Se enerveaza foarte usor

Este foarte important ca un copil sa invete chiar din primii ani de viata sa isi controleze emotiile negative si sa invete sa se conformeze anumitor reguli. Atunci cand tu, in calitate de parinte, te confrunti cu o atitudine sfidatoare sau episoade de furie din partea lui este probabil sa ai nevoie de ajutor în a gestiona reacțiile lui. Acest aspect se aplica si in relatiile cu un cadru didactic sau colegi la gradinita si scoala.

  1. Stari de tristate si izolare

Stim cu totii ca perioada copilariei este plina de energie, veselie si placere pentru cat mai multe activitati. Daca observam ca baietelul sau fetita noastra nu traieste aceasta perioada ca atare, putem sti sigur ca ceva se petrece in interiorul sau. De asemenea, se poate vorbi si de existenta doar a unor episoade care vin si pleaca, dar care tot ne fac sa ne întrebăm ce se întâmplă în interiorul lui.

Modul in care creste si se dezvolta un copil poate reflecta intr-o foarte mare masura ce fel de parinte ai fost si cata grija i-ai acordat in tot acest timp. Comunicarea și implicarea activa sunt esențiale pentru ca doar cu ajutorul lor putem înțelege stările prin care trece cel mic.