Please assign a menu to the primary menu location under menu

Bucatarie

Bucătăria perfectă pentru casa ta

Bucătăria este încăperea casei în care petreci cel mai mult timp. Aici îți începi ziua și tot aici o termini, din acest motiv bucătăria trebuie să fie primitoare și amenajată în așa fel încât să îți dea mereu o stare bună. Având în vedere că durata de viață a unei bucătării depășește de regulă 15 ani, este esențial să aloci suficient timp configurării și atenție sporită atunci când vine vorba despre mobilier bucatarie. Luxul unei bucătării, starea pe care o transmite și funcționalitatea sunt date de mobilă, iar aici găsești multe modele de mobilier bucatarie de lux. Pentru o bună organizare ține cont de următoarele sfaturi:

Proiectează-ți mobila de bucătărie în funcție de cele 5 zone de lucru indispensabile: zona de provizii, zona de păstrare, zona chiuvetei, zona de lucru și zona plitei.  Această compartimentare se bazează pe ordinea firească a activităților și are drept scop reducerea distanțelor și a timpului. Țineți cont și de faptul că pentru persoanele dreptace, zonele se organizează în sensul acelor de ceasornic, iar pentru stângaci se dispun în sens invers.

Cunoaște forma perfecta a bucatariei tale

Atunci când pornești în căutarea bucătăriei este bine să știi ce formă preferi, în funcție de spațiul disponibil Desigur, cea mai bună opțiune rămâne bucatarii la comanda pentru că așa dispar toate constrângerile legate de formă.

Bucătăria în linie este potrivită pentru spațiile mici, înguste. Se recomandă folosirea corpurilor de perete foarte înalte pentru a maximiza spațiul.

Bucătăria cu insula este perfectă pentru încăperile mari, pentru cei care gătesc intens. Insula poate fi folosită ca loc de servit masa, bar, separator pentru zonele open space sau poate fi dotată cu chiuveta și cuptor.

Bucătăria în formă de L este cea mai întânlită pentru că în cadrul ei poți adăuga o masă pe unul dintre pereții perpendiculari.

Bucătăria în formă de U este de asemenea perfectă pentru spațiile mari.

Bucătăria în linii paralele este soluția perfectă dacă fereastra, respectiv ușa sunt amplasate în capetele bucătăriei.

Orice tip de bucătăriei vei alege poți optează pentru mobilier bucatarie de lux pentru a-i oferi acesteia stil și funcționalitate de lungă durată.

Ține cont de distanțele de siguranță

Respectarea distanțelor și dimensiunilor te poate ajuta să previi accidentele sau oboseala în bucătărie. Este recomandat să lași 40cm de spațiu liber între aragaz și frigider, respectiv 60 cm între aragaz și chiuvetă. Dacă folosești corpuri cu o înălțime de 92 cm vei obține cu 30% mai mult spațiu pentru depozitare. De asemenea, hota trebuie lăsată la o distanță de 65cm între aragaz sau plită și baza hotei. În cazul în care plita este pe gaz, distanța până la baza hotei poate fi de 75 cm. De regulă, blatul de bucătărie se fixează la 85-90 cm distanță față de podea, însă aceasta se poate ajusta în funcție de înălțimea beneficiarului.

Aranjează obiectele în funcție de întrebuințarea lor

Depozitează-ți obiectele pe care le folosești des la o înălțime accesibilă, imediat sub blatul de lucru sau pe primul nivel al rafturilor. Obiectele ușoare folosite mai rar pot fi depozitate în partea superioară, iar cele grele cât mai jos. Spre exemplu, oalele și tigăile vor fi păstrate cât mai aproape de plită, iar farfuriile și paharele pe lângă chiuvetă.

Pentru o organizare cât mai bună și cât mai eficientă ține cont de cele prezentate mai sus. Alege mobiler bucatarie care să corespundă cu spațiul și stilul tău. Totodată, dacă vrei să aduci luxul în casa ta cumpără bucatarii la comandă de lux.