Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Beneficiile Rhodiolei Rosea sau „radacina de aur” pentru sanatatea noastra

Beneficiile Rhodiolei Rosea sau „radacina de aur” pentru sanatatea noastra

Rhodiola rosea este o plantă remarcabilă care are o istorie lungă și plină de diferite întrebuințări. Se crede că întărește sistemul nervos, combate depresia, sporește imunitatea, crește rezistența la efort, îmbunătățește memoria, ajută la pierderea în greutate și îmbunătățește nivelul de energie. 

Rhodiola are o istorie legendară care datează de mii de ani. În anul 77 d.Hr. medicul grec Dioscorides a documentat aplicațiile medicale ale plantei, pe care apoi a numit-o rodia riza, în lucrarea sa medicală De Materia Medica.

Vikingii depindeau de plantă pentru a-și îmbunătăți rezistența și rezistența fizică, în timp ce împărații chinezi organizau expediții în Siberia pentru a aduce „rădăcina de aur” folosită în scopuri medicinale. Oamenii din Asia Centrală considerau ceaiul preparat din Rhodiola rosea drept cel mai eficient tratament pentru răceală și gripă. Medicii mongoli au prescris planta pentru tuberculoză și cancer.

Cercetările privind Rhodiola rosea au făcut parte din planurile Uniunii Sovietice de a concura cu Occidentul în dezvoltarea militară, explorarea spațială, sporturile olimpice, știință, medicină și industrie. Este o plantă populară în sistemele medicale tradiționale din Europa de Est și Asia, cu o reputație de stimulare a sistemului nervos, de scădere a depresiei și de prevenire a îmbolnăvirilor grave.

Rhodiola are 7 beneficii majore pentru sănătate: 

 1. Combate depresia
 2. Reduce stresul
 3. Ajută la recuperarea mușchilor
 4. Îmbunătățește memoria
 5. Este eficientă în probleme cardiace
 6. Crește rezistența organismului la toxine
 7. Stimulează și protejează sistemul imunitar

 

Depresie

În studiile efectuate pe animale, extractele de rhodiola par să sporească transportul precursorilor serotoninei, triptofanului și hidroxitriptofanului în creier. Serotonina este o neurotransmițător studiat pe scară largă, care este implicată în multe funcții, inclusiv, în contracția musculară, în reglarea temperaturii și a apetitul, în perceperea durerii, în tensiunea arterială și în respirație. Când este echilibrat, oferă un sentiment de mulțumire și ușurare mentală.

 Astfel, rhodiola a fost folosită de oamenii de știință ruși ca atare sau în combinație cu antidepresive pentru a stimula starea mentală, o binefacere în țările în care oamenii sunt lipsiți de soare pe perioade lungi. 

Stres

Rhodiola rosea este cunoscută de mult timp ca un adaptogen puternic. Adaptogenii sunt substanțe vegetale naturale care cresc rezistența organismului și normalizează funcțiile acestuia. Consumatorii de adapogeni beneficiază de o rezistență nespecifică care permite fiziologiei să gestioneze mai bine situațiile stresante. 

Deoarece administrarea de Rhodiola rosea pare să influențeze nivelurile de monoamină, aceasta poate fi benefică în afecțiuni caracterizate printr-un dezechilibru al monoaminelor din sistemul nervos central. Acest lucru este în concordanță cu afirmațiile rusești despre îmbunătățirea stării persoanelor depresive și a celor care suferă de schizofrenie.

Recuperare musculară

S-a dovedit că Rhodiola rosea reduce timpul de recuperare după antrenamente prelungite, crescând totodată durata de atenție, memoria, rezistența și rezistența la toxine. Extractul de Rhodiola rosea crește nivelul de enzime și de proteine necesare pentru recuperarea mușchilor după exerciții fizice extenuante. De asemenea, stimulează starea de energie a mușchulor; sinteza glicogenului în mușchi și ficat, sinteza proteinelor musculare și activitatea anabolică.

Memorie

Cercetătorii au demonstrat că Rhodiola rosea îmbunătățește capacitatea de memorare și concentrare pe termen lung. Aceasta poate crește activitatea bioelectrică a creierului, ceea ce îmbunătățește memoria și energia creierului.

În cadrul unui studiu, patruzeci de studenți au fost aleși aleatoriu pentru a primi fie 50 mg de extract de Rhodiola, fie o pastilă placebo, de două ori pe zi, timp de 20 de zile. Studenții care au primit extractul au arătat îmbunătățiri semnificative ale stării fizice, funcției psihomotorii, performanței mentale și stării generale de bine. Subiecții care au primit extractul de Rhodiola rosea au raportat, de asemenea, reduceri semnificative din punct de vedere statistic ale oboselii mentale, îmbunătățirea calității somnului și o motivație mai mare de a studia. 

Probleme cardiace

Rhodiola s-a dovedit a fi eficientă și pentru problemele cardiace cauzate sau agravate de stres. Aceasta se datorează capacitatății sale de a reduce cantitatea de catecolamine și corticosteroizi eliberați de glandele suprarenale în timpul stresului. Prezența anormală a acestor hormoni de stres va crește ulterior tensiunea arterială, colesterolul, nivelul de potasiu și va crește factorii de risc pentru boli de inimă.

S-a constatat că Rodiola scade lipidele nocive din sânge și scade astfel riscul de boli de inimă. Rhodiola reglează, de asemenea, bătăile inimii și combate aritmiile cardiace.

Cancer

S-a demonstrat că Rodiola crește activitatea antitumorală prin creșterea rezistenței organismului la toxine. O gamă de compuși antioxidanți au fost identificați în Rhodiola rosea și a fost demonstrată o activitate semnificativă de neutralizare a radicalilor liberi, în urma uilizării extractelor de alcool și apă din Rhodiola. 

Rhodiola rosea ar putea fi folosită împreună cu alți agenți farmaceutici antitumorali. Conform informațiilor cercetătorilor ruși, administrarea orală de Rhodiola inhibă creșterea tumorilor la șobolani cu 39% și scade metastaza cu 50%. Planta îmbunătățește, de asemnea, țesutul urinar și imunitatea la pacienții cu cancer de vezică. 

Sistem imunitar

Rhodiola stimulează și protejează sistemul imunitar prin restabilirea homeostaziei (echilibrului metabolic) în organism. De asemenea, sporește celulele neutralizante naturale din stomac și splină. Această acțiune se poate datora capacității sale de a normaliza hormonii prin modularea eliberării glucocorticoidului în organism.

Produsul Rhodiolin Calivita (120 capsule) contine planta Rhodiola Rosea.
El combate stresul si oboseala, previne depresia, imbunatateste concentrarea si creste imunitatea

 

In plus, acest produs natural aduce si alte beneficii pentru sanatatea noastra:

 • imbunatateste starea psihica si memoria
 • previne infarctul miocardic, amelioreaza circulatia sanguina
 • imbunatateste apetitul sexual, la barbati si femei
 • stimuleaza sistemul imunitar
 • are puternic efect antioxidant

Administrarea Rhodiolin Calivita  este recomandata tuturor persoanelor care doresc sa duca o viata sanatoasa, energica si echilibrata.