Please assign a menu to the primary menu location under menu

Bucatarie

Bazele amenajarii unei bucatarii

De cate ori nu ti s-a intamplat sa nu ai la indemana ustensilele din bucatarie, sa ti se para ca nu ai destul loc sa iti desfasori activitatea sau ca drumul pana la frigider este prea lung? Pentru a evita aceste probleme, trebuie sa gandesti ergonomic spatiul bucatariei iar sfaturile de la un specialsit sunt intotdeauna binevenite. Chiar daca exista o gama variata de modele de bucatrii, iar dintre acestea gama de bucatarii germane este cea mai cautata, sfaturile cu privier la asezarea mobilei si a celorlalte lucuri in bucatarie sunt foarte importante. Tinand cont de ele vei reusi sa ai propriul spatiu functional in care sa te simti bine.

Tipul locuintei

Apartamentul restrange de multe ori spatiul folosibil, deoarece nu exista posibilitatea unei extinderi a zonei de lucru, precum o gradina. Daca iti doresti ca timpul petrecut in bucatarie sa fie cat mai placut si util, asigura-te ca ai toate conditiile necesare crearii unor delicatese culinare. Unul dintre factorii foarte importanti in orice bucatarie este aerisirea. Inainte de a incepe sa amenajezi bucataria locuintei tale cu piese de mobilier si electrocasnice, fa o schita care sa te ajute sa iti imparti spatiul utilizabil cat mai bine, astfel incat camera sa fie cat mai spatioasa, avand cat mai mult loc de miscare.

La casa, in schimb,amenajarea unei bucatarii, de cele mai multe ori, necesita un timp mai mare pentru finalizarea proiectului, decat cea pentru un apartament la bloc. Unul dintre principalele motive este numarul de elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand planifici imaginea de ansamblu a rezultatului final. Totodata, o casa la curte iti ofera posibilitatea de depozitare a ustensilelor pe care nu le folosesti frecvent, in spatii special amenajate, astfel incat perimetrul folosibil al bucatariei sa fie mai mare.

Spatiul pe care il ai la dispozitie

Amenajarea unei bucatarii inguste necesita foarte multa rabdare si creativitate. Daca iti doresti sa profiti de tot spatiul pe care il ai la dispozitie, fara a crea senzatia de sufocare , incearca sa achizitionezi electrocasnice pe care sa le incorporezi in piese de mobilier. Axeaza-te pe montarea mobilierului pe inaltimea peretelui, avand insa grija sa nu supraaglomerezi incaperea, creand astfel o senzatie de sufocare, de micsorare a spatiului, deja restrans.

Beneficiind de o bucatarie spatioasa, ai posibilitatea de a implementa diverse stiluri, imbinand elemente decorative cu un design cat mai deosebit. Cu toate acestea, trebuie sa fii foarte atent la detaliile care formeaza imaginea de ansamblu, pentru a crea o cursivitate vizuala atat din punct de vedere cromatic, cat si stilistic. O bucatarie spatioasa nu este neaparat o camera cu dimensiuni mari, ci una care este organizata foarte bine si da senzatia unui spatiu mai mare.

Conform specialistilor in amenajari interioare, acestea doua criterii reprezinta baza unei amenjari corecte. Tinand cont de ele este imposibil sad ai gres cu bucataria casei tale.

epilare definitiva laser