Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

Aminoacizii în timpul antrenamentului

Aminoacizii sunt extrem de importanti in antrenamentul unui sportiv, insa cu toate astea, putini sunt cei care stiu cu exactitate ce sunt.

In mare, se poate spune ca sunt eleentele de baza ale proteinelor si automat ale muschilor. Cei 23 de aminoacizi joaca un rol esential in procese de recuperare dupa sport, de acumulare de masa musculara, ardere a grasimilor sau obtinerea unei stari mentale cat se poate de bune.

Cum trebuie sa fie consumati aminoacizii si care este rolul lor in antrenament?

De cele mai multe ori, atunci cand vine vorba despre aminoacizi cei viati sunt aminoacizii de tip BCAA. Acestia au proprietati aticatabolice si reusesc sa imbunatateasca performanta unui antrenament.

Denumiti si aminoacizi cu lanturi ramificate, pot fi cumparati in mai multe forme, cum ar fi Xtend. Aceștia contin leucina, izoleucina și valina, absorbindu-se imediat în organism în conditiile în care alcatuiesc 35% țin tesuturile musculare.

De regula, in perioadele de activitate intensa acesti aminoacizi au tendinta de a se pierde, in conditiile in care organismul descompune tesuturile musculare atunci cand este supus unui efort intens. Tocmai de aceea, este necesar sa fie consumati aminoacizi in timpul antrenamentului.

Rolul lor este definit de cele 3 componente care ii compun:

  • Leucina activeaza proteina care poate sa sintetizeze proteinele musculare;

  • Valina reduce efectul tripofanului din creier, asigurad o concentrare mult mai buna;

  • Izoleucina imbunatateste capacitatea corpului de a arde grasimile. Practic, ajuta corpul sa evite acumularea de grasime.

BCAA se consuma in timpul sau imediat dupa antrenament, deoarece este perioada in care poate sa aduca toate avantajele: intarzie aparitia oboselii fizice si mentale, ofera o performanta sportiva mai buna si ajuta la slabire.

Cce trebuie sa mai stii despre BCAA?

In general, proportia de leucina, izoleucina si valina din BCAA este de 2:1:1, din cauza faptului ca leucina este cea mai importanta.

Daca consumi acest tip de aminoacizi vei putea sa te bucuri de numeroase avantaje:

  • Ii vei asigura corpului tau o buna parte din nutrientii de care are nevoie pentru a dezvolta masa musculara;

  • Te bucuri de o forta si de o energie mai mare in timpul antrenamentelor;

  • Poti sa slabesti mult mai usor. Aminoacizii esentiali sunt extrem de importanti pentru cei care doresc sa slabeasca, deoarece grabesc transportul grasimilor si convertirea lor in energie.

Practic, atunci cand vrei sa slabesti si sa te buuri din plin de efectele sportului, suplimentele BCAA sunt cele mai potrivite.