Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

Alimentatia femeii insarcinate

Pe toata perioada sarcinii, numarul restrictiilor, atentionarilor sau a semnelor de intrebare pot deveni coplesitoare, indeosebi pentru o femeie care experimenteaza acest lucru pentru prima oara. Datorita faptului ca raspunsul imun al mamei va slabi in intensitate pentru a acomoda formarea si sustinerea cresterii unui alt organism, acest lucru poate deschide poarta pentru nenumarate alte afectiuni care odata instalate, pot inclusiv sa traverseze placenta si sa cauzeze daune ireparabile. Avand acest risc in minte, masurile special concepute pentru a fi implementate pe toata durata sarcinii au rolul de a sustine dezvoltarea unui fat cu greutate normala la nastere si cu dezvoltarea corespunzatoare a tuturor aparatelor si sistemelor.

Alimentatia femeii insarcinate

In ceea ce priveste restrictiile alimentare ce intervin din momentul in care femeia afla ca este insarcinata, rolul lor este de a preveni o eventuala contaminare a organismului cu bacterii sau paraziti, ce nu de putine ori se gasesc in alimentele ce nu pot fi tratate termic. Astfel, daca o persoana cu un sistem imunitar ce functioneaza la capacitate maxima ar putea elimina usor toxinele gasit in ouale sau pestele crud, acelasi lucru nu poate fi spus si despre o femeie gravida, a carei imunitate nu mai poate actiona la fel de prompt, tocmai din dorinta de a proteja sarcina. Din aceasta cauza, evitarea consumarii alimentelor pentru a caror integritate nu putem garanta este decizia cea mai buna, chiar cu riscul suprimarii proverbialelor pofte pe care viitoarele mamici le manifesta.

Obiceiuri de evitat pe toata durata sarcinii

La fel ca adoptarea unui regim alimentar usor mai restrictiv, eliminarea completa a alcoolului si a expunerii la fum de tigara sunt cruciale, indeosebi datorita malformatiilor pe care le pot produce in primul trimestru. Cu toate ca ecografiile sunt nu doar inofensive ci si necesare pentru a monitoriza fiecare etapa de dezvoltare, acelasi lucru nu poate fi spus si despre radiografii, oricat de mic ar fi contactul. Totodata, expunerea prelungita la soare, fie naturala sau la solar, este contraindicata, ultravioletele fiind puternic sensibilizante pentru embrion. Nu in ultimul rand, deplasarile pe distante lungi, mai ales cu avionul, vor trebui evitate in caz de aparitie a oricarui disconfort si vor fi interzise incepand cu ultima luna de sarcina.

Infectiile urinare – afectiunea raportata cel mai des

Chiar si in conditiile adoptarilor tuturor masurilor de precautie, datorita scaderii fiziologice a promptitudinii raspunsului imun anumite manifestari nu pot fi evitate in totalitate. Desi frecvente inclusiv la femeile care nu sunt gravide, infectiile de tract urinar apar cu precadere in ultimul trimestru, datorita anatomiei uretrei feminine si a golirii incomplete a vezicii care este cauzata de cresterea in dimensiune a fatului si si implicit a placentei. In acest caz, recomandarile medicului vor include tratament antibiotic si simptomatic prompt, cu medicatie ce nu prezinta riscuri aditionale, care va stopa agravarea infectiei. Apeleaza la Clubul Bebelusilor pentru ca acesta este locul in care toate mamicile se aduna si discuta despre cresterea celor mici.