Please assign a menu to the primary menu location under menu

Fashion

6 trucuri: Cum alegi încălțămintea dacă ai picioarele late

Pentru posesoarele lor, picioarele late pot reprezenta un adevărat coșmar. Din păcate, majoritatea producătorilor iau în calcul doar lungimea piciorului atunci când creează modelele de încălțăminte, iar lățimea este un factor ce trece de cele mai multe ori ignorat.

Așa că, fie dacă ai avut întotdeauna picioare late sau ai ajuns în această situație din cauza înaintării în vârstă, a acumulării de greutate sau a sarcinii, îți spunem care sunt criteriile de care să ții cont atunci când mergi la cumpărături!

6 reguli pe care să le respecți atunci când cumperi pantofi pentru picioare late

Specialiștii sunt de părere că femeile tind să aibă picioare late mai degrabă decât bărbații, explicația fiind bazată pe faptul că, din punct de vedere anatomic, acestea au și șolduri voluptoase. Un alt motiv pentru care noi ajungem să ne confruntăm cu picioare mai late este și sarcina, prin acumularea de greutate care depune presiune asupra picioarelor. Nu în ultimul rând, orele petrecute în picioare, fără a sta jos, pot la rândul lor să conducă la aplatizarea și la lățirea picioarelor.

Fie că ai suferit dintotdeauna din cauza acestui fapt sau doar de relativ recent ești obligată să îți cumperi pantofi pentru picioare late, vei avea numai de profitat de pe urma trucurilor de la specialiști. Noi am adunat la un loc cele mai bune recomandări. Află cum să îți alegi încălțămintea dacă ai picioare late!

 

Ține-te departe de pantofii decupați la spate. Papucii, mocasinii, saboții pot părea la prima vedere pantofi pur și simplu perfecți pentru picioarele late. Până la urmă, aceștia îți oferă posibilitatea de a-ți mișca în voie piciorul, ceea ce poate fi foarte ispititor atunci când ai stat atât de multă vreme într-o poziție fixă și inconfortabilă. Numai gândul la plăcerea de a-ți trage piciorul în afară atât de ușor se poate dovedi o alinare.

Însă, lipsite de susținerea din spate, picioarele pot ajunge să alunece în față, ceea ce le va împinge într-un spațiu mai mic, depunând presiune mai ales asupra degetelor. Așa că acest tip de pantofi este cu siguranță de evitat!

 

Alege întotdeauna pantofi cu un sistem de închidere. Ideea de mai sus, de a alege pantofi decupați la spate pentru a avea un spațiu mai mare de manevră nu e neapărat una proastă, ci doar pusă în aplicare în mod necorespunzător. În realitate, pantofii cu un sistem adaptabil de închidere sunt opțiunea cea mai potrivită de încălțăminte pentru picioare late.

Fie că e vorba despre botine cu șireturi sau despre sandale cu curele ajustabile, să ai la îndemână posibilitatea de a face mai mult loc pentru laba piciorului e una ideală. Așa că nu alege modele de pantofi „slide on”, pe care pur și simplu le strecori în picioare fără a le închide, ci „complică-te” de fiecare dată cu catarame, șireturi, capse, curele, scai, orice te va ajuta să ajustezi spațiul în care stă așezat piciorul tău.

 

Fă o vizită în magazinele vintage. Pe vremuri, distincția între ceea ce purtau femeile și bărbații nu era atât de pronunțată. În secolele trecute, să încalți pantofii bărbatului nu era deloc ieșit din comun. Și azi adorăm modelele masculine, e adevărat, dar acestea sunt concepute doar respectând designul menwear și abordând în continuare mărimile „feminine”.

 

În magazinele vintage poți regăsi totuși modelele de încălțăminte unisex, care se vor potrivi la perfecție pentru picioarele late. Care este varianta ideală? O pereche de Oxford cu șireturi. Vei bifa de asemenea la modelele vintage și o structură mai solidă, deoarece pantofii erau concepuți pentru a rezista mai multe sezoane, dar și materiale de calitate și o manufactură mai atentă. Numai beneficii!

 

Pune accent mai ales pe vârf și pe toc. Acestea sunt de fapt elementele care vor face diferența pentru un picior lat. Îți spunem mai întâi ce să eviți: vârful ascuțit, deși la modă, e fără îndoială cel mai nepotrivit, un adevărat chin pentru tipul tău de picior.

Pastel pink female sneakers on white background. Flat lay, top view minimal background.

Sursa foto: iStock

https://www.istockphoto.com/photo/pastel-pink-female-sneakers-on-white-background-gm981824088-266642261

De partea cealaltă, încălțămintea cu vârf rotund este mult mai potrivită. Aceasta va oferi spațiu de desfășurare pentru picioarele tale și nu va strânge în mod inchizitorial degetele. Cât privește tocul, optează pentru unul lat, stabil, deoarece tipul tău de picior are tendința de multe ori de a împinge marginile pantofului în afară, presând asupra lor, ceea ce se poate dovedi greu de susținut pentru un model stiletto, de exemplu.

 

O altă concepție greșită este aceea că singurele modele de pantofi potrivite pentru piciorul lat sunt adidașii. Deși aceștia sunt fără îndoială extrem de confortabili, talpa plată poate eșua în a oferi susținerea necesară piciorului tău lat. În schimb, încălțămintea cu toc mediu se va descurca de minune din acest punct de vedere. Găsești în mediul online modele de cizme de damă de la 259 de lei perfecte pentru piciorul lat! Cizmele peste genunchi gri din piele naturală Clarisse sunt un exemplu perfect în acest sens!

Sursa foto: Dasha

Cizme peste genunchi gri din piele naturala Clarisse

https://www.dasha.ro/cizme-dama/cizme-peste-genunchi-gri-din-piele-naturala-clarisse-141016.html

Nu cumpăra niciodată pantofi cu gândul că se vor lăsa.

De multe ori ajungem să cumpărăm mărimea nepotrivită la pantofi deoarece ne amăgim că se vor lăsa în timp, iar această problemă nu se rezumă doar la posesoarele de picioare late. Dar greșeala e cu atât mai gravă în cazul acestora din urmă.

Da, e adevărat, pantofii se pot lăsa, însă durerea și disconfortul pe care le vei resimți până atunci vor fi mult prea chinuitoare. Renunță să mai crezi în zicala „suferă baba la frumusețe” în 2019, mai ales că există o atât de mare varietate și diversitate pe piață, printre care îți vei regăsi și tu cu siguranță favoritele care ți se potrivesc perfect. Pentru că, chiar dacă pantofii se vor lăsa, cine îți garantează că tu vei mai avea chef de ei?

Alege inteligent materialele.

Nu toți pantofii sunt confecționați la fel, iar dacă vei ști să alegi cu obiectivitate, vei găsi ușor încălțămintea potrivită pentru picioare late. Cea mai potrivită opțiune este, conform experților, pielea întoarsă sau cea foarte moale, care prezintă marele avantaj de a se putea întinde. Astfel, picioarele tale vor avea mai mult spațiu, iar tu vei avea posibilitatea de a transforma pantoful pentru a ți se potrivi precum condurul Cenușăresei.

Ține cont de aceste sugestii și vei vedea că nu e atât de greu să alegi modelele perfecte de încălțăminte pentru piciorul lat. Ia în calcul recomandările noastre și mizează de fiecare dată pe ceea ce ți se potrivește, nu pe ceea ce vrei să ți se potrivească!