Please assign a menu to the primary menu location under menu

DiverseRecomandari

6 Pași simplii pentru înființarea unei firme

infiintare firma

Domeniul afacerilor este interesant, însă vine cu provocări zilnice. Viitorii antreprenori trebuie să ia în calcul toate variantele posibile și să aleagă metoda cea mai bună pentru activitatea business-ului. O infiintare firma presupune alegeri potrivite pentru tipul de activitate desfășurat. Încă de la început există decizii de luat, având în vedere organizarea juridică. În cazul unui PFA, există anumite beneficii precum contabilitatea care este ușor de administrat, procesul de înființare este mai rapid iar la sfârșitul anului nu se plătește un impozit pe dividente. Înfiintare SRL oferă alte beneficii: se pot realiza oricâte angajări dorești, se pot alege mai multe obiective de activitate în funcție de codurile CAEN și nu este nevoie de un act doveditor care să ateste pregătirea într-un domeniu.

  1. Completarea actelor pentru dosar

Se realizează un dosar cu actele necesare pentru tipul de afacere pe care îl dorești. Pentru a intra în posesia acestora, trebuie să mergi mai întâi la Registrul Comerțului din orașul tău și să ceri la Baroul de Informații toată documentația care trebuie completată. Există și varianta de a le descărca online de pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului, la secțiunea Formulare.

  1. Alegerea numelui firmei și verificarea disponibilității

Este ideal să alegi un nume care să fie în concordanță cu activitatea afacerii. Optând pentru o platformă online, este indicat ca domeniul site-ului să fie identic cu brand-ul. Acest lucru se poate verifica foarte ușor în mediul online. Pentru a verifica dacă există pe piață o firmă cu numele pe care l-ai ales, te poți interesa la ONRC( Oficiul Național al Registrului Comerțului) sau la ROTLD( Registrul Domeniilor de Internet). Aceste aspecte se pot verifica online, dacă realizezi un cont pe platformele lor.

  1. Stabilirea Sediului Social

Trebuie să ai o dovadă că ai la dispoziție acel spațiu. În cazul în care o să folosești un loc pe care îl deții, actul doveditor este contractului de vânzare- cumpărare, certificatul de moștenitor al locației sau chiar contractul de donație. Dacă spațiul este inchiriat, se poate folosi contractul în cauză, care trebuie să fie înregistrat la organele fiscale. Mai există soluția de apelare la un cabinet de avocatură care oferă servicii de găzduire a sediului social, sau alte societăți care oferă servicii de acest tip.

  1. Redactarea Actului Constitutiv

Acesta trebuie să conțină informații precum: datele de identificare ale asociatului/ asociaților, forma de organizare, denumirea firmei, specificarea sediului social, obiectivul de activitate principal și activitățile secundare, capitalul social, cota de participare a asociaților și desemnarea administratorului care are un mandat pe o perioadă stabilită.

  1. Realizarea Capitalului Social

Acesta trebuie să fie de minim 200 lei, divizat în părți sociale cu o valoare normală de cel puțin 10 lei fiecare. Acest proces se poate face la orice bancă. Chitanța reprezintă dovada efectuării plății.

  1. Completarea declarațiilor pe propia răspundere

Acestea se pot descărca online de pe platforma celor de la Registrul Comerțului și trebuie depuse în original, la dosarul de înființare a firmei. Semnătura pe aceste documente se vor realiza în momentul în care se va merge la biroul de depunere a dosarului.

Aceștia sunt pașii pe care orice antreprenor trebuie să îi urmeze pentru înființarea unei firme. Legat de taxele de înregistrare, acestea pot varia de la un oraș la altul.