Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

5 trucuri: Cum pozezi ca un model profesionist chiar dacă nu ești unul?

Modul în care arătăm în fotografii ne preocupă pe mulți dintre noi, mai ales dacă este vorba despre shooting-uri realizate în momente importante din viața noastră. În timp ce unii suntem complet îndrăgostiți de camera foto, ceilalți devenim ușor timorați de lentilele aparatului și de lumina blițului; însă, un lucru este cert: tuturor ne vor prinde bine următoarele sfaturi despre cum să arătăm impecabil în poze! Află și tu cele 5 trucuri pe care le folosesc modelele profesioniste înainte și în timpul sesiunilor foto și simte-te precum un star în lumina reflectoarelor de fiecare dată când pozezi!

Fii receptivă la sugestiile fotografului  

În timpul unei ședințe foto este foarte important să colaborezi cu fotograful, pentru ca rezultatul să fie cel așteptat. Chiar dacă nu vei fi de acord cu toate recomandările sale, trebuie să știi că ele au rolul de a crește valoarea estetică a imaginilor captate. În plus, în cele mai multe dintre cazuri, fotograful te va ajuta să îți corectezi postura corpului astfel încât atuurile tale să fie evidențiate. Pe lângă  toate acestea, e esențial ca, pentru reușita ședinței foto, să fii deshisă să experimentezi ideile sale. Dacă nu îți place cum au ieșit anumite imagini, le poți șterge, însă de altfel, există posibilitatea de a obține cadre senzaționale. În concluzie, nu uita că dincolo de aparatul de fotografiat se află o persoană cu experiență în domeniu, așadar sfaturile sale sunt demne de luat în considerare. 

Alege ținute care te pun în valoare 

Indiferent de specificul ședinței foto, poartă ținute care să te pună în valoare. Alege piese vestimentare care să îți complimenteze constituția fizică și stilul, deoarece acestea îți vor oferi un boost de încredere în tine. Eventual, poți lua cu tine mai multe ținute pe care le consideri potrivite pentru a te consulta cu fotograful înainte de shooting și în această privință. Ca regulă generală, focusează-te pe acele obiecte de îmbrăcăminte care arată bine pe tine și în care te simți confortabil. O pereche de pantaloni prea mulați care îți crează disconfort te vor împiedica să adopți o atitudinea naturală și îți va compromite întreaga ședință foto!

Fii dezinvoltă 

Când vine vorba despre trucuri care oferă originalitate unei ședințe foto, putem lua exemplul modelelor din video chat, care reușesc să strălucească în fața camerelor doar adoptând o atitudine dezinvoltă. Fără prea multe artificii și doar subliniindu-ți naturalețea, vei reuși să pozezi precum o adevărată profesionistă. Dacă nu stai foarte bine la capitolul relaxare, apelează la un mic truc: setează-ți mintea pe situații sau momente în care te-ai simțit precum o divă, în adevăratul sens al cuvântului. În acest mod, îți va fi mai ușor să capeți încredere în tind, dând naștere unor imagini originale, care surprind esența personalității tale! 

Adoptă un machiaj potrivit 

Machiajul ne înfrumusețează doar atunci când este folosit cu moderație și în concordanță cu trăsăturile fizice ale fiecăreia dintre noi. Cu siguranță că el reprezintă o componentă importantă din etapa preliminară a ședințelor foto, având rolul de a ne potența atuurile. Pentru a fi sigură că nu vei ruina întregul shooting din cauza unui machiaj neadecvat, poți lua în calcul varianta unui make-up artist. Este de preferat să eviți folosirea produselor cosmetice care conferă luciu pielii (inclusiv nunanțele perlate, care dau senzația de ten gras) și să utilizezi o pudră matifiantă. 

Pozează în poziții firești 

Oricât de priceput ar fi fotograful și oricât de performante ar fi tool-urile pe care el le utilizează pentru prelucrarea imaginilor, un cadru neautentic nu va putea fi îmbunătățit prea tare. Pentru a evita surprinderea unor capturi foto în care pari nenaturală, încearcă pe cât posibil să pozezi în posturi firești. 

Atunci când pozezi, folosește-te de zâmbet, de privire și de trăsăturile de personalitate care te fac diferită!