Please assign a menu to the primary menu location under menu

Recomandari

5 motive sa vizitezi Targu Mures

Excursiile in tara nu sunt o alternativa de ignorat atunci cand vrei sa iti organizezi un concediu. Romania ofera foarte multe locuri frumoase, orase primitoare cu turistii si preturi accesibile oricarui buzunar. Daca pentru o vacanta organizata peste hotare, ai nevoie sa cheltuiesti destul de mult pe transport si cazare, in Romania poti merge in concediu fara prea mari complicatii, chiar cu masina personala. De asemenea, cazarile sunt foarte accesibile in orase precum Cluj, Timisoara, Sibiu, Sighisoara ori Targu Mures, orase care au de oferit foarte multe zone frumoase si in care poti petrece fara sa te plictisesti cateva zile de relaxare. Nici de servicii de top nu duci lipsa daca optezi pentru o destinatie interna, pentru ca ai acces la hoteluri cu servicii de masaj, spa, piscina ori jacuzzi. Inclusiv mancarea este foarte accesibila, iar cei ce fac livrari la domiciliu in Targu Mures pot livra chiar si la hotel. Daca alegi sa vizitezi orasul din Ardeal, vei avea acces la foarte multe obiective interesante si la preturi interesante. Iata cinci motive pentru care ar trebui sa iei in calcul organizarea urmatoarei tale vacante in Targu Mures. 

Biblioteca Teleki-Bolyai

Una dintre cele mai frumoase cladiri din oras si printre cele mai interesante si bogate biblioteci din Romania este Biblioteca Teleki-Bolyai din Targu Mures. Construita in stilul baroc al secolelor XVIII-XIX, biblioteca gazduieste peste 200 de mii de volume si are un caracter stiintific si enciclopedic. Biblioteca a fost construita in epoca iluminismului, de catre cancelarul de pe atunci al Transilvaniei, Teleki Samuel. La fel ca foarte multe obiective turistice din tara, biblioteca este inchisa lunea, in vreme ce programul din weekend este unul scurt, pana la ora 13. Totusi, daca ai oportunitatea sa o faci, trebuie sa vizitezi biblioteca si sa rasfoiesti macar un volum din multimea existenta pe rafturi. Biblioteca se afla pe strada Bolyai nr. 17, iar constructia a fost finalizata in 1802. 

Palatul Culturii

O alta cladire importanta din oras este Palatul Culturii. Cladirea este construita in stilul Belle Epoque si a fost finalizata in anul 1913. Aici isi au sediul institutii de cultura importante, precum Muzeul de Arta, Biblioteca Judeteana, Galeriile de Arta, Filarmonica de Stat si Muzeul de Istorie. Le poti vizita pe toate atunci cand mergi la Palatul Culturii, iar vitraliile pe care le poti admira sunt printre cele mai apreciate de pe continent. In 1914, la San Francisco a avut loc o expozitie de arta decorativa la care vitraliile de aici ar fi trebuit sa reprezinte Europa, daca nu izbucnea primul razboi mondial. Palatul este amplasat pe Strada Enescu, iar fatada sa este impresionanta, fiind dominata de un mozaic alegoric care reprezinta diferiti comercianti, ostasi si oficiali ai orasului Targu Mures.

Cetatea Medievala

Targu Mures dispune si de o cetate medievala superba, flancata de un zid de aparare intins pe mai bine de 4 hectare. In cetate exista si o Biserica Reformata, iar la coborare vei avea ocazia sa vezi scara Rakoczi, celebra in intreaga lume pentru frumusetea sa. 

Gradina Zoologica

La Gradina Zoologica din Targu Mures poti petrece cateva ore in care vei avea ocazia sa vezi mamifere precum ursi, maimute, hiene, lei sau tigri, dar si multe specii de reptile, pesti si pasari.  Biletele sunt accesibile, pentru ca un adult trebuie sa plateasca 20 de lei, in vreme ce copiii de pana in 12 ani au de achitat doar 5 lei. De asemenea, elevii si studentii beneficiaza de reduceri, pretul unui bilet pentru ei fiind de 10 lei. Pensionarii au si dei de platit doar 5 lei. 

Restaurantele din Targu Mures

Nici restaurantele din Targu Mures nu sunt de ocolit, daca ajungi in oras. Exista foarte multe restaurante cu specific maghiar, italienesc, american, european, dar si localuri de tip fast food si cafenele. Poti sa te bucuri si de preparate cu specific local precum papricasul sau langosul. 

Asadar, orasul Targu Mures te asteapta sa-l vizitezi si iti ofera foarte multe oportunitati de relaxare si destindere, dar si o multime de optiuni culinare delicioase.