Please assign a menu to the primary menu location under menu

Recomandari

5 lucruri pe care nu le stiai despre implantul dentar

Implanturile dentare sunt o varianta la care apeleaza tot mai multi romani in incercarea de a-si acoperi golurile lasate de pierderea unui dinte, fie ca este vorba despre caderea sa ori despre o extractie cauzata de imposibilitatea de a-l mai salva. Statisticile arata ca peste 70% dintre locuitorii Romaniei au macar un dinte lipsa, ceea ce poate sa cauzeze probleme de sanatate foarte mari. Pe langa dificultatile intampinate in procesul masticatiei, lipsa unui dinte ii afecteaza si pe vecinii acestuia, astfel ca este necesar ca golul ramas sa fie cumva acoperit. Protezele si puntile dentare sunt si ele alternative destul de eficiente, insa exista anumite dezavantaje demne de luat in seama. De pilda, puntile dentare au nevoie sa se sprijine pe dintii invecinati, ceea ce pune o presiune pe acestia, iar pe termen lung ei pot fi afectati. Implantul, pe de alta parte, este mult mai sigur si o varianta cu o rezistenta indelungata, ce poate ajunge chiar si la 30 de ani. Chiar daca reprezinta o solutie ceva mai costisitoare, implantul este cea mai eficienta dintre cele existente. Iata cinci lucruri inedite despre aceasta interventie. 

Cand pot beneficia gravidele de implant

Femeile insarcinate pot beneficia de implant dentar, desi conditiile sunt destul de stricte. Primul si ultimul trimestru de sarcina sunt periaode foarte sensibile, in care atat anesteziile, cat si radiografiile sunt interzise, astfel ca trimestrul doi si trei sunt cele mai indicate pentru astfel de interventii. Totusi, exista si unele exceptii, insa pentru a beneficia de implanturi dentare, femeile care urmeaza sa dea nastere unui copil trebuie sa ceara sfatul medicilor, in special al celui ginecolog. De asemenea, anesteziile care le sunt administrate femeilor insarcinate nu trebuie sa contina adrenalina. 

Poti beneficia de implant si daca ai diabet

Dupa cum se stie, diabetul este o afectiune care face foarte dificila inchiderea ranilor deschise si cicatrizarea lor, astfel ca ideea unei operatii de implant dentar poate parea una nu foarte inspirata pentru diabetici. Totusi, cei care sufera de aceasta boala pot sa beneficieze de implanturi dentare fara absolut nicio problema, la fel ca o persoana perfect sanatoasa. Sunt foarte importante, insa, vizitele efectuate in mod regulat la cabinetul stomatologic, pentru ingrijire si igienizare. 

Exista implanturi dentare care pot fi efectuate intr-o singura zi

Noile tehnologii disponibile in domeniul chirurgiei dentare au permis specialistilor sa efectueze operatii de implant dentar in doar 24 de ore. Procedura este nedureroasa si poate acoperi tot procesul, inclusiv extractia resturilor dentare din spatiul care urmeaza a fi umplut prin intermediul implantului. La finalul zilei, pacientul va pleca cu o lucrare provizorie, care ii va permite sa vorbeasca si sa manance normal timp de sase luni. Dupa sase luni, i se vor putea inlatura lucrarile provizorii, care vor fi inlocuite cu cele definitive. 

Poti face implant si daca ai peste 70 de ani

Unul dintre marile avantaje ale interventiei de implant dentar este lipsa restrictiilor atunci cand vine vorba de varsta. Asta daca vorbim despre varsta maxima, pentru ca varsta minima necesara pentru efectuarea unui implant este de 18 ani la baieti si 16 ani la fete, pentru ca pana atunci structura osoasa a fetei se afla inca in perioada de dezvoltare. Totusi, in cazul persoanelor de varste inaintate, acestea pot beneficia de implant dentar si daca au peste 70 de ani. Cum majoritatea problemelor legate de caderea dintilor apare odata cu inaintarea in varsta, posibilitatea de a apela la un implant este foarte benefica pentru varstnici. 

Implantul este usor acceptat de organism

Desi materialul din care este construit implantul este titan, acesta este bio-compatibil cu organismul uman si este foarte rapid asigurat de corpul nostru. Astfel, nu trebuie sa iti faci griji ca ar putea fi respins de organism. 

 

Implantul dentar reprezinta o solutie foarte eficienta de rezolvare a problemelor cauzate de lipsa dintilor.