Please assign a menu to the primary menu location under menu

Diverse

3 joburi pe care doar femeile puternice le aleg

Pentru femeile de astazi, succesul in cariera este deosebit de important. Poate chiar mai important decat pentru barbati, pentru ca, in cazul doamnelor si domnisoarelor, miza este mult mai mare. Nu este neaparat vorba despre a demonstra ceva societatii, ci pur si simplu despre cautarea fericirii. Chiar daca acesta este dreptul inalienabil al oricarui om, indiferent de sex, istoria recenta nu are de oferit prea multe exemple de femei incurajate de societate sa-si caute si sa-si gaseasca fericirea in meserii considerate „masculine”.

Dar femeia moderna nu-si mai alege de mult timp cariera in functie de asteptarile pe care societatea le are de la ea. Astazi, femeile isi aleg joburile in functie de interesele, pasiunile si abilitatile lor.

Cateva cariere sunt, totusi, mai solicitante si mai greu de armonizat cu viata de familie. Pe acestea le cauta doar femeile puternice, care isi pretuiesc cu adevarat independenta, care nu cred in stereotipuri si care infrunta cu indrazneala orice piedici aparute in cale. Iata care sunt acestea:

Pilot de avion

Femeile sunt o prezenta inca rara in randul pilotilor de avion, depasind cu putin 5% dintre acestia, arata o statistica a Societatii Internationale de Femei Piloti. Dar numarul acestora este in crestere si e normal sa fie asa. Cu toate ca trebuie sa studiezi intens si sa investesti in scolarizare o suma considerabila, aproape echivalenta cu salariul de pilot de linie pe un an de zile, meseria aceasta reprezinta implinirea tuturor visurilor pentru pasionatele de zbor.

Un job de pilot comercial iti asigura nu doar independenta si confort financiar, ci si flexibilitate pentru a putea petrece suficient timp si cu familia. Responsabilitatea este, insa, uriasa: la fiecare cursa, vietile zecilor de pasageri si membri de echipaj depind de deciziile pe care le iei.

Model de videochat

Videochatul a luat tot mai multa amploare in ultimii ani, devenind o industrie extrem de profitabila, care a propulsat Romania pe primul loc in lume la nivel de incasari. Un model de videochat nu are nevoie de un look de fotomodel si de masuri perfecte, ci de multa determinare, de cunostinte despre industrie, de abilitati de comunicare foarte bune, de un fler de psiholog si de multa creativitate.

Competitia este acerba in acest domeniu, asa ca un model de succes trebuie sa stie se reinventeze in permanenta, sa se promoveze, sa atraga si sa fidelizeze utilizatorii de internet. Jobul este flexibil si iti poate oferi castiguri financiare de mii de euro, iar daca optezi pentru un studio de videochat adult in zona Unirii, Bucuresti, beneficiezi si de programe de training personalizate care te vor invata sa te pui cat mai bine in valoare.

Avocat

Avocatura este inca un domeniu dominat de barbati si, din pacate, de sexism. Este o meserie in care trebuie sa fii hotarata si insistenta, insa oamenii nu au o parere prea buna despre femeile hotarate si insistente, asa ca vei fi nevoita sa infrunti multe comportamente inacceptabile in alte situatii.

Femeile avocat sunt deseori confundate cu personalul administrativ si sunt intrerupte mai des decat barbatii, iar avansarea in cariera este mult mai dificila decat in alte domenii. Cu toate acestea, unei femei avocat care isi practica meseria cu respect pentru lege si cu profesionalism, nu ii va fi atat de greu sa se afirme.

Cele trei meserii enumerate mai sus sunt cat se poate de diferite in ce priveste domeniul de activitate si cunostintele sau abilitatile necesare pentru a le practica. Un lucru este, insa, cert: o femeie puternica poate face fata cu brio oricareia dintre ele.